ΕΛΜΕ Λέσβου: «Αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια»

ΕΛΜΕ Λέσβου: «Αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου καλεί όλα τα μέλη του σε αποχή από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσία συμβούλια.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει το τι επιδιώκεται απο τις ηλεκτρονικές εκλογές:

«1)η επιβολή του νόμου Χατζηδάκη με τον πιο αυταρχικό τρόπο έχοντας σαν στόχο την ακύρωση κάθε συνδικαλιστικής δράσης

2) η καθυπόταξη του κλάδου προκειμένου να υλοποιήσει την αντιεκπαιδευτική πολιτική αφού δυσκολεύεται λόγω της σθεναρής αντίστασης της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων,

3)η καθιέρωση μιας διαδικασίας εκλογής οργάνων που είναι απαξιωτική για την ίδια τη συνδικαλιστική δράση με στόχο να γενικευτεί και στις εκλογές των σωματείων, με διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα των σωματείων και την αποκοπή των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες. Ο συνδικαλισμός είναι μια ζωντανή διαδικασία που δεν γίνεται από τον καναπέ. Απώτερος στόχος είναι η κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων.

4 )Τον έλεγχο των σωματείων και των αποφάσεών τους. Στόχος είναι η αποδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές. Γι’ αυτό και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες πάνε μαζί με την επίθεση στην απεργία και γι’ αυτό όλα τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη η συνολική αναδιάρθρωση.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τα μέλη της ΕΛΜΕ,

  • Να μην νομιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία
  • Να μη συμμετάσχουν και να μην διευκολύνουν τη διεξαγωγή τους με κανένα τρόπο,
  • Να μην οριστούν μέλη στις εφορευτικές επιτροπές.

Επιπλέον

  • Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές και να προχωρήσει άμεσα σε δια ζώσης εκλογές με φυσική παρουσία και διασφάλιση της μυστικότητας της ψήφου.

Η ταυτοπροσωπία δεν διασφαλίζεται, ο εργαζόμενος γίνεται περισσότερο ευάλωτος σε πιέσεις και η διαδικασία ευτελίζεται μια και η ψήφος μπορεί να αλλάζει διαρκώς μέχρι το τέλος της ψηφοφορίας! Όλη η διαδικασία ελέγχεται από μια αρχή έξω και πέρα από τους εργαζόμενους (τους διαχειριστές του συστήματος), και προσφέρεται ανεξέλεγκτα έδαφος για νοθεία και στοχευμένη χάλκευση των αποτελεσμάτων.

  • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, επιτέλους, να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ, να ζητήσουν να αποσυρθεί η απόφαση για ηλεκτρονικές εκλογές, να μην καταθέσουν υποψηφιότητες στο Υπουργείο και να καλέσουν σε αποχή όπως το 2020. Να απαιτήσουν οι εκλογές να γίνουν αποκλειστικά δια ζώσης.
  • Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές δυνάμεις, τις συλλογικότητες και όλες τους συναδέλφους να μην καταθέσουν υποψηφιότητες, να μη συμμετέχουν στις εκλογές – παρωδία. να δηλώσουν ότι δεν θα συμμετέχουν συνολικά και καθολικά στις τηλε-εκλογές απονομιμοποιώντας τις και ακυρώνοντας στην πράξη τη συμμετοχή στη διαδικασία.
  • Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΟΧΗ, σε ξεκάθαρο μήνυμα αγώνα και αξιοπρέπειας απέναντι στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας.

Τα συνδικάτα έχουν τις δικές τους κατακτημένες με αγώνες διαδικασίες, για την εκλογή των οργάνων τους και δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους παρέμβαση στη λειτουργία τους».

To top