Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης: Δεν θα ισχύσουν φέτος οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου

Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης: Δεν θα ισχύσουν φέτος οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου

Στην κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων – των γνωστών 15νθημέρων κατά το Μάιο και το Νοέμβριο – προχώρησε με νομοθετική ρύθμιση το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων , ικανοποιώντας πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων εμπόρων, την ίδια ώρα ωστόσο απελευθερώνει τη δυνατότητα διενέργειας προσφορών –υπό προϋποθέσεις- καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καταργούνται και οι δύο Κυριακές των ενδιάμεσων εκπτώσεων.
Ως εκπτωτικές περίοδοι, κατά τη διάρκεια των οποίων επιτρέπεται η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές πλέον ορίζονται ως εξής:
α) Χειμερινές εκπτώσεις, από τη 2η Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και
β) Θερινές εκπτώσεις, από τη 2η Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Οι προσφορές ορισμένης ποσότητας προϊόντων ή ορισμένης κατηγορίας προϊόντων, όπως ορίζονται στην απόφαση, πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Κατά τη διενέργεια των προσφορών θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν.

Στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό που καλπάζει οι Έλληνες έχουν βάλει σκληρούς και διαρκείς περιορισμούς σε ό,τι καταναλώνουν. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ «Future Consumer Index Ελλάδα 2022», περιμένουν με ανυπομονησία μεγάλα εκπτωτικά γεγονότα, όπως η Black Friday ή οι έκτακτες εκπτώσεις.

 

To top