Δήμος Δυτικής Λέσβου: Παραίτηση Ρούσση με φόντο την Αναπτυξιακή Εταιρεία του τέως Δήμου Ερεσού – Αντίσσης

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Παραίτηση Ρούσση με φόντο την  Αναπτυξιακή Εταιρεία του τέως Δήμου Ερεσού – Αντίσσης

Τριγμούς στην παράταξη της Δημοτικής αρχής Δυτικής Λέσβου φέρνει η παραίτηση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Γεωγραφικού Αντιδημάρχου Ερεσού – Αντίσσης Μιχάλη Ρούσση ο οποίος στην επιστολή παραίτησής του στρέφεται κατά του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρο τον οποίο κατηγορεί ευθέως για προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης εκκαθάρισης της Αναπτυξιακής Εταιρείας του τέως Δήμου Ερεσού – Αντίσσης. Κάνει μάλιστα γνωστό ότι έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό.

Αναλυτικά στην επιστολή παραίτησής του προς τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, ο κ. Ρούσσης αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μου σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να Ανεξαρτητοποιηθώ ,από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής «Μαζί από την αρχή» και κατά συνέπεια να φύγω και από τη θέση του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και από μέλος της επιτροπής Ποιότητας ζωής.
Ένας από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν σε αυτή μου την απόφαση, ήταν η φανερή σας προσπάθεια να καθυστερήσετε την έρευνα μου, για τα έσοδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του τέως Δήμου Ερεσού-Αντίσσης, καθώς και τα έσοδα από το Δημοτικό Ελαιοτριβείο Βατούσας. Απέσυρα το θέμα μετά από πρόταση σας να γίνουν τα τυπικά, συνέχεια δηλώνατε ότι θα μεσολαβούσατε στον εκκαθαριστή και στον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Βατούσας, για να φέρουν στην Υπηρεσία τους ισολογισμούς τους, κάτι που δεν έγινε ποτέ και τέλος αδιαφορούσατε για τις εισηγήσεις μου και δεν επιτρέπατε να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση. Τελικά αναγκάστηκα, από τη στάση σας να καταφύγω στη Δικαιοσύνη και στις Υπεύθυνες Διοικητικές Υπηρεσίες.
Πιστεύω πως το να πέσει φως σε μια υπόθεση εκκαθάρισης η οποία κρατεί 12 χρόνια ,χωρίς ο εκκαθαριστής να δίνει λογαριασμό σε κανένα για την τύχη των εσόδων της επιχείρησης. Έσοδα τα οποία είναι ανταποδοτικά και πάνε κατά κύριο λόγο στους Δημότες της Άντισσας και ένα μέρος στους Δημότες των Χιδήρων και του Σιγρίου. Θα έπρεπε ,λοιπόν, η πράξη μου αυτή να γίνει αμέσως δεκτή από τη Δημοτική Αρχή , να μου συμπαρασταθείτε και να με βοηθήσετε και όχι να με πολεμήσετε από την πρώτη στιγμή.
Σας κατηγορώ, λοιπόν ευθέως, ότι στην προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης εκκαθάρισης της Αναπτυξιακής εταιρείας ,έχετε πρωταγωνιστικό ρόλο. Από την άλλη πρωταγωνιστικό ρόλο έχω και εγώ στην προσπάθεια να πέσει φως και να μάθουν οι Δημότες τι γίνεται με αυτή την εκκαθάριση και τα χρήματα που έχουν μαζευτεί. Καταλαβαίνετε ότι αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος , για να χωρίσουν οι δρόμοι μας .
Συναντηθήκαμε πριν από λίγα χρόνια με ένα κοινό όνειρο, να φτιάξουμε ένα Δήμο Ισότητας, Δημοκρατίας , Ανάπτυξης και Ευκαιριών για τους Δημότες μας. Με αυτές τις Αρχές δώσαμε των αγώνα μας και κερδίσαμε. Η Εξουσία, η Μυστικοπάθεια και το «κονκλάβιο» που δημιούργησες γύρω σου σε άλλαξαν τέως φίλε μου. Η λέξη Συνεργασία σου είναι άγνωστη, η αναγνώριση στην προσπάθεια μου να κρατήσω όρθιο το Δήμο κατά τις πρώτες δύσκολες ημέρες δεν ήρθε ποτέ….το αντίθετο μάλιστα. Τρία χρόνια τώρα δεν ενδιαφέρθηκες μια φορά να με ρωτήσεις για το αν έχουν κάποια ανάγκη τα χωριά της περιοχής μου
Το Δήμο αυτό εξακολουθώ να τον ονειρεύομαι και να ελπίζω ότι μια μέρα θα τον υλοποιήσω, γι’ αυτό το λόγο Ανεξαρτητοποιούμαι ,γιατί πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσω καλλίτερα τα συμφέροντα των Δημοτών από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Δ.Ε Ερεσού- Αντίσσης».

Τόσο στην επιστολή παραίτησής του όσο και σε δηλώσεις του στον Αίολο ο κ. Ρούσσης αναφέρει ως αίτια της παραίτησής του την εκκαθάριση της Αναπτυξιακής εταιρείας του πρώην Δήμου Ερεσού Αντίσσης η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί εδώ και 12 χρόνια ενώ αποδίδει ευθύνες για αυτό στον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο.

To top