Έρχεται Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση το Δεκέμβριο σε ευάλωτα νοικοκυριά

Έρχεται Έκτακτη Οικονομική Ενίσχυση  το Δεκέμβριο σε ευάλωτα νοικοκυριά

Διπλασιασμός του κοινωνικού μερίσματος για τους ευάλωτους δικαιούχους – νοικοκυριά  του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα μοιραστεί στο τέλος του χρόνου.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, π. ΚΕΑ δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα και θα λάβουν μέσω του λογαριασμού τους αυξημένο ποσό του επιδόματος . Η καταβολή – σύμφωνα με τις ανακοινώσεις- θα γίνει έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους η αρχική σκέψη είναι να πάρουν αυτό το έκτακτο βοήθημα τον Δεκέμβριο όσοι δεν έλαβαν στο τέλος του 2020 και τις αρχές του 2021 αναδρομικά. Δηλαδή, πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Σε ό,τι αφορά το «δώρο» προς τους υγειονομικούς θα δοθεί, επίσης, μέσα στον Δεκέμβριο. Αντίστοιχο «δώρο» πήρε το υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων το περασμένο Πάσχα, όταν βρισκόμασταν στην αρχή της πανδημίας. Το φετινό Πάσχα λόγω της υποχώρησης των κρουσμάτων και του ανοίγματος της αγοράς δεν δόθηκε τέτοιο επίδομα.

Ωστόσο, στον προγραμματισμό του υπ. Οικονομικών είναι ότι οι επιπλέον ελαφρύνσεις ή ενισχύσεις θα πρέπει να έχουν έκτακτο χαρακτήρα καθώς η συνέχιση της ισχύος της ρήτρας συνολικής διαφυγής και για το 2022 απαγορεύει τη λήψη μόνιμων μέτρων και για τον επόμενο χρόνο.

 

 

 

 

To top