Σταϊκούρας: «Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3»

Σταϊκούρας: «Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3»

Τέλος στα σενάρια για νέα επιδότηση καυσίμων μέσω του «Fuel Pass 3» έβαλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

“Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3”, δήλωσε το πρωί σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μείωση των φόρων οριζόντια δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες.

“Η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. που δεν το αντέχουμε. Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα.

Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά μας λένε “αυξήστε το έλλειμα”. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%”, τόνισε.

Για τις αυξήσεις στην αγορά, ο ίδιος δήλωσε: “Θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί”.

Ενώ για τη μείωση του ΕΦΚ, υποστήριξε: “Τα μέτρα δεν μπορεί να είναι οριζόντια, πρέπει να εκτιμάται το δημοσιονομικό κόστος, που δεν το αντέχουμε. Τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας εισπράττονται”.

To top