Γιάννης Μπουρνούς: «Πλατιές δημοκρατικές συνεργασίες για τη νίκη σε δήμους και περιφέρειες»

Γιάννης Μπουρνούς: «Πλατιές δημοκρατικές συνεργασίες για τη νίκη σε δήμους και περιφέρειες»

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών επικεντρώθηκε  σε παρέμβασή του στη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο βουλευτής Λέσβου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος τόνισε ότι χρειάζονται πλατιές δημοκρατικές συνεργασίες για νίκη σε δήμους και περιφέρειες σημειώνοντας ότι οι στενές κομματικές επιλογές στις εκλογές στου 2019 οδηγήθηκαν σε μια εξαιρετικά αδύναμη παρουσία. Ο ίδιος φωτογράφισε μάλιστα τις επιλογές εστιάζοντας σε ευρύτερες προσωπικότητες που δεν ταυτίζονται αυστηρά με κάποιο πολιτικό χώρο αλλά έχουν ξεχωρίσει μέσα από τη συμμετοχή τους σε κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και απολαμβάνουν αναγνώρισης και εκτίμησης των τοπικών κοινωνιών.

Αναλυτικά, ο κ. Μπουρνούς, σημείωσε αυτοκριτικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια να εφαρμόσει μια συνεκτική στρατηγική ανάδειξης αυτοδιοικητικών στελεχών και ότι οι στενές κομματικές επιλογές που έγιναν το 2019 σε πολλούς δήμους και περιφέρειες οδήγησαν στην εξαιρετικά αδύναμη παρουσία της Αριστεράς στην αυτοδιοίκηση.
Ο Γιάννης Μπουρνούς έθεσε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το 2023 την ανατροπή της συντηρητικής κυριαρχίας στην αυτοδιοίκηση, προσθέτοντας ότι το κόμμα πρέπει γρήγορα να προχωρήσει τις διεργασίες για το σχηματισμό πλατιών και φερέγγυων δημοκρατικών συμμαχιών, με στόχο τη νίκη σε δήμους και περιφέρειες. «Ειδικά η μάχη για τις περιφέρειες έχει κεντρική πολιτική σημασία», ανέφερε ο Γ.Μπουρνούς, «αφού οι περιφέρειες είναι οι μικρές κυβερνήσεις της χώρας, που διαχειρίζονται σημαντικότατους αναπτυξιακούς πόρους». «Σκεφτείτε», τόνισε, «ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μια μικρή πληθυσμιακά περιφέρεια, καλείται την επόμενη πενταετία να διαχειριστεί σχεδόν 390 εκατομμύρια ευρώ αναπτυξαικών πόρων – ποσό κουτσουρεμένο από την κυβέρνηση της ΝΔ σχεδόν κατά το ήμισυ σε σχέση με τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα το 2019, αλλά και πάλι ιδιαίτερα σημαντικό».
Κλείνοντας, ο Γιάννης Μπουρνούς αναφέρθηκε στην ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μην περιορίσει την πολιτική των συμμαχιών του στην αυτοδιοίκηση μόνο στον αναγκαίο και επιθυμητό διάλογο με τις σημαντικές αλλά και κατακερματισμένες αυτοδιοικητικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά. Αλλά συγχρόνως να καλέσει τις υπολοιπες αριστερές και οικολογικές δυνάμεις σε συμπόρευση και επίσης να απευθυνθεί σε ευρύτερες προσωπικότητες, που δεν ταυτίζονται αυστηρά με κάποιο πολιτικό χώρο, αλλά που, μέσα από τη συμμετοχή τους σε κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και συλλόγους, απολαμβάνουν αναγνώρισης και εκτίμησης από τις τοπικές κοινωνίες.

To top