Σύλλογος εργαζομένων «Βοστάνειο»: Μια εγκύκλιος, δυο ερμηνείες σχετικά με τους εμβολιασμούς

Σύλλογος εργαζομένων «Βοστάνειο»: Μια εγκύκλιος, δυο ερμηνείες σχετικά με τους εμβολιασμούς

Για «τιμωρητική στάση» καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης Ξενοφώντας Αυγερινός δημοσιοποιώντας έγγραφο της διοίκησης του Νοσοκομείου όπου γίνεται γνωστό ότι όσοι δεν έχουν κάνει την “αναμνηστική” δόση, έχουν υποχρέωση μια φορά την εβδομάδα να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ με δική τους επιβάρυνση. Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Στρατής Κλεάνθης τονίζει ότι η διάταξη αυτή αφορά την τρίτη δόση -και όχι την τέταρτη- καθώς επίσης όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και όχι μόνο τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας.

Αναλυτικά σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, Ξενοφών Αυγερινός αναφέρει τα εξής:

«ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
Θαυμάστε υπουργείο υγείας . Επειδή την δόση του επικαιροποιημενου εμβολίου δεν την κάνει σχεδόν κανένας συνάδελφος, με εγκυκλίους του υπουργείου υγείας ενημερώθηκαμε ότι έχουμε την υποχρέωση να υποβαλλομαστε 1 φορά την εβδομάδα σε διαγνωστικό έλεγχο ( rapid test) με επιβάρυνση του εργαζόμενου σε ιδιωτικά εργαστήρια – φαρμακεία και όχι δωρεάν σε δημόσιες δομές ( νοσοκομεια- κέντρα υγείας) . Κανένας συνάδελφος να μην προβεί σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου με τον εκβιαστικό αυτό τρόπο. Για την παραπέρα στάση μας θα υπάρξουν εντός των ημερών αποφάσεις του συλλόγου».

Από την πλευρά του ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Στρατής Κλεάνθης σε ανάρτησή του στη σελίδα εργαζομένων κατηγορεί τον κ. Αυγερινό ότι προκαλεί αδικαιολόγητο θόρυβο αφού όπως αναφέρει η “αναμνηστική δόση” δεν είναι η τέταρτη αλλά η τρίτη.

«Αδικαιολόγητο θόρυβο προξενεί ο πρόεδρος του συλλόγου μας σχετικά με την υποχρέωση διενέργειας rapid test με μέριμνα του εργαζόμενου και διευκρινίζω:
1. Η συγκεκριμένη εγκύκλιος αφορά ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους υπαλλήλους.
2. Η αναμνηστική δόση είναι η τέταρτη και δεν είναι υποχρεωτική, ούτε αφορά την εγκύκλιο.
3. Δεν αφορά τους συναδέλφους που έχουν προβεί σε τρεις δόσεις, δεν αφορά συναδέλφους που έχουν κάνει δυο δόσεις μεν αλλά δεν έχει παρέλθει 9μηνο, δεν αφορά τους με δυο δόσεις και δεν παρήλθε εξάμηνο από την μετέπειτα νόσηση».

To top