Σε εξέλιξη η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Σε εξέλιξη  η δίκη για τα πλαστά πτυχία αγγλικών

Συνεχίζεται   στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης  η δίκη για την υπόθεση  των πλαστών πτυχίων αγγλικών με κατηγορούμενη την ιδιοκτήτρια του κέντρου υπολογιστών όπου γινόταν οι εξετάσεις.  Στη δίκη αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν περίπου 120 μάρτυρες καθώς γύρω στους 100 υπολογίζονται μόνο  οι κάτοχοι των πλαστών πτυχίων. Ο πρώτος μάρτυρας ήταν ο αστυνομικός που είχε αναλάβει την προανάκριση όταν τα πρώτα θύματα της υπόθεσης που ήταν υπάλληλοι του Δήμου πήγαν να καταγγείλουν την πλαστότητα των πτυχίων τους, ενώ ο δεύτερος μάρτυρας ήταν ο υπεύθυνος του φορέα πιστοποίησης που συνεργαζόταν το φροντιστήριο με υπολογιστές και ξένες γλώσσες ο οποίος περιέγραψε τη διαδικασία κατά την οποία έδιναν εξετάσεις οι σπουδαστές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το συγκεκριμένο πτυχίο που έδιναν οι σπουδαστές έβγαιναν άμεσα ενώ το πτυχίο αποστέλλονταν από τον φορέα πιστοποίησης με courier στη σχολή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ακουστεί στο δικαστήριο μέχρι στιγμής, η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν ένας υποψήφιος υπέβαλε το πτυχίο του σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστό.

To top