Πανυγειονομική απεργία αύριο 20 Οκτωβρίου

Πανυγειονομική απεργία αύριο 20 Οκτωβρίου

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών συμμετέχουν στην πανυγειονομική απεργία αύριο Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 10:00 το πρωί.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης στη σχετική ανακοίνωση «Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια πανδημίας, με το νοσοκομείο και τις άλλες δομές δημόσιας Υγείας στο νησί να βρίσκονται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση και τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας να μετράνε διαρκώς και νέες απώλειες στο εισόδημά τους. Η εντατικοποίηση, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας, οι μετακινήσεις από κλινική σε κλινική, η κακοπληρωμένη εργασία, οι απλήρωτες υπερωρίες καλά κρατούν. Η κυβέρνηση με άλλα λόγια συνεχίζει την εγκληματική της πολιτική, αφήνοντας τις δημόσιες δομές υγείας ακάλυπτες, χωρίς προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με συνταξιοδοτήσεις που δεν αναπληρώνονται , με εργαζόμενους που ζουν μέσα στην ανασφάλεια των ελαστικών μορφών εργασίας, με εργαζόμενους σε αναστολή . Σαν μην έφθαναν όλα αυτά ετοιμάζεται νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών στη δωρεάν υγεία, οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να έχουν πρόσβαση σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας.
Καθημερινά πόσοι από εμάς έχουν αναγκαστεί να ξεκινήσουν εδώ και καιρό τις περικοπές, ακόμα και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τις οικογένειές τους και ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος που φτάνουν στα σπίτια τους . Παρόλα αυτά δεν έχουμε δει αυξήσεις στους μισθούς μας. Δεν είδαμε προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας . Δεν είδαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος. Αντί αυτού είδαμε διώξεις και καταστολή υγειονομικών που πάλευαν για την ζωή και τα δικαιώματα τους.

Φτάνει πια δεν θα τους το επιτρέψουμε άλλο. Διεκδικούμε εδώ και τώρα:

• Αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεκινώντας με καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των συμβασιούχων
• Ανάκληση των αναστολών εργασίας των εργαζομένων.
• Επέκταση ανθυγιεινού επιδόματος και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες
• Ενίσχυση και αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση του ΕΣΥ.
• Να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συναδέλφων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα των υγειονομικών και τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών
Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε δυναμικά και με την συμμετοχή μας στην πανελλαδική γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη και στην συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στις 10.30 το πρωί».

 

Στην απεργία συμμετέχει και η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

ΟΧΙ στο «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και «συμπράξεων με τον Ιδιωτικό τομέα»,
Δυναμώνουμε την πάλη μας, λέμε ΟΧΙ στην υγεία εμπόρευμα με ασθενείς – πελάτες, και εργαζόμενους με πετσοκομμένα δικαιώματα
Κάθε χρόνος που περνάει τα προβλήματα των υγειονομικών στο σύστημα υγείας και των ασθενών όλο και διευρύνονται. Η επίσκεψη της υπουργού στο νοσοκομείο που συνοδεύτηκε από τη καταστολή των δυνάμεων ασφάλειας προς τους υγειονομικούς, επιβεβαίωσε περίτρανα, πως αυτά δεν θα λυθούν με κουβέντες και συζητήσεις, αλλά με διεκδίκηση και αγώνα.
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών σε καλεί να συμμετάσχεις στην απεργία:
Γιατί: Φτάνει ποια δεν θα ανεχόμαστε άλλο να τσακίζουν την ζώη και τα δικαιωματά μας.
Γιατι: Ως εργαζόμενοι που βιώνουμε, την εντατικοποίηση της εργασίας, το άγχος να βρεθεί κρεβάτι για τις νέες εισαγωγές, αλλά και ως πολίτες , δεν ανεχόμαστε άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι, επειδή οι κυβερνώντες «υπολογίζουν» την υγεία του λαού όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Οι ελλείψεις μας γονατίζουν όλο και περισσότερο. Πάνω από το ένα τρίτο των εργαζόμενων δουλεύει με συμβάσεις εργασίας και βρίσκεται σε εργασιακή ανασφάλεια. Ακόμα ισχύει το απαράδεκτο μέτρο της αναστολής εργασίας για τους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί. Τιμωρούνται με αυτό το μέτρο όχι μόνο οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι αλλά όλοι οι υγειονομικοί και οι ασθενείς. Επίσης έχουμε το νέο καθηκοντολόγιο των νοσηλευτών και βοηθών νοσηλευτών, που αποσκοπεί στην εξασφάλιση φθηνού νοσηλευτικού προσωπικού για τις ανάγκες του «νοσοκομείου – επιχείρηση», με διαιώνιση της διπλής εκμετάλλευσης σε βάρος των βοηθών νοσηλευτών και αύξηση της εντατικοποίησης και της νομικής ευθύνης για τους νοσηλευτές.

Γιατί : Διεκδικούμε, να ενισχυθούν τώρα όλες οι δομές υγείας του νησιού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας και να ανακληθούν οι αναστολές εργασίας των εργαζομένων σε μονάδες υγείας και πρόνοιας.
Γιατί: Διεκδικούμε, να επεκταθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα όλοι όσοι εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες .
Γιατί: Η αυξημένη ακρίβεια έχει μετατρέψει τους έτσι και αλλιώς χαμηλούς μισθούς μας σε φιλοδωρήματα. Οι υγειονομικοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, πρέπει να ζουν από την εργασία τους και όχι να περισσεύει ο μισός μήνας με το τέλος του μισθού . Η λύση στους καθηλωμένους μισθούς μας δεν είναι να τρέχουμε από το πρωινό ωράριο στα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία, χωρίς ξεκούραση, χωρίς ελεύθερο χρόνο, σε βάρος της υγείας και της ζωής τόσο της δικής μας όσο και των ασθενών μας.
Γιατί: Απαιτούμε δυναμικά, αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, ξεκινώντας με καταβολή επιδόματος Χριστουγέννων.
Γιατί: Δεν θα μείνουμε άπραγοι, απέναντι στην σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μέσω ΣΔΙΤ, στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των ιατρών που μετατρέπει και το δημόσιο νοσοκομείο σε οίκο εμπορίου, στον νόμο για τον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που προωθεί νέες περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη και αύξηση των πληρωμών των ασθενών.
Γιατί : Παλεύουμε για ένα ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παίρνουμε τη σκυτάλη από τους συναδέλφους μας υγειονομικούς σε άλλα μέρη της χώρας και σε άλλες χώρες που βγαίνουν στους δρόμους, διεκδικούν και πετυχαίνουν νίκες. Καταδικάζουμε τις ποινικές διώξεις των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Δηλώνουμε πως δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας πεισμώνουν να δυναμώσουμε τον αγώνα.

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μαζική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου. Όλοι και Όλες στην συγκέντρωση εκείνη την μέρα στις 10.30 π.μ. στην Πλατεία Σαπφούς

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ γιατί οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το «νέο ΕΣΥ», απαιτείται να ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια

To top