Δράσεις για τον Καρκίνο του Μαστού, όλο τον Οκτώβριο, στη Μύρινα

Δράσεις για τον Καρκίνο του Μαστού, όλο τον Οκτώβριο, στη Μύρινα

Ο Οκτώβριος έχει καθιερωθεί ως ο  Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού.
Η σημασία της σωστής πρόληψης και έγκαιρης θεραπείας είναι κατανοητή, αν αναλογιστούμε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος των γυναικών στην Ευρώπη.
Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λήμνου, υπό την αιγίδα του ΚΕΠ Υγείας, έχοντας ως γνώμονα το καλό των πολιτών, σε συνεργασία με την Κοινότητα Μύρινας και τον Τοπικό Εμπορικό Σύλλογο Λήμνου, θα διοργανώσουν κοινές δράσεις ώστε να αναδειχθεί πώς η ελπίδα για έναν κόσμο χωρίς καρκίνου του μαστού είναι πάντα ζωντανή.

Για όλο τον Οκτώβριο η αγορά της Μύρινας “ντύνεται” στα ροζ συμμετέχοντας και μεταφέροντας το μήνυμα αισιοδοξίας και της ελπίδας για την πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 από τις 10:00 π.μ. έως και τις 13:00 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο Μύρινας θα γίνει δράση  όπου θα φυτευτούν φυτά με ροζ χρώμα.

Λουλούδια μπορούν να προσφέρουν μεμονωμένοι πολίτες, σύλλογοι, φορείς που προσκαλούνται να συμβάλλουν στην προσπάθεια στέλνοντας ή φέρνοντας οι ίδιοι τη δική τους γλάστρα. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να στείλουν με ένα φυτό το δικό τους μήνυμα για τον καρκίνο του μαστού μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2254029111, τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων οι δημότες μπορούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν εγγραφή στο παρακάτω σύνδεσμο https://exetaseis.kepygeias.org/identity/account/register και να δημιουργήσουν το προφίλ υγείας τους. Μέσα από το προφίλ θα υπάρχει έγκαιρη και προσωποποιημένη ενημέρωση για δράσεις και προγράμματα εξετάσεων που πρέπει να κάνουν για να μένουν υγιείς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 08:00 έως και 13:00 στο τηλέφωνο 2254029111, Υπεύθυνη: Ελένη Καραγιαννάκη, Κοινωνική Λειτουργός.

To top