Στους χαμένους της τουριστικής σεζόν η Λέσβος

Στους χαμένους της τουριστικής σεζόν η Λέσβος

Η Λέσβος μαζί με άλλους τρεις προορισμούς- Σάμος, Θεσσαλονίκη, Καβάλα- κατέγραψε τις χαμηλότερες επιδόσεις διεθνών αφίξεων τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν του 2022 σε όλη χώρα, σε σχέση με το 2019. Το 2019  είχαν καταγραφεί  58.000 αφίξεις ξένων τουριστών  στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ενώ φέτος μόλις επίσης 45.000 περίπου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  του το news247.gr τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου από τα διεθνή αεροδρόμια τόσο των νησιωτικών όσο και των τουριστικών προορισμών της ενδοχώρας, που έδωσε η διαχειρίστρια Fraport στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν την αρνητική πορεία κάποιων προορισμών, σε επίπεδο αεροπορικών αφίξεων. Τόσο η κίνηση εσωτερικού, όσο και οι αφίξεις ξένων τουριστών σε Λέσβο, Σάμο, Θεσσαλονίκη και Καβάλα σημείωσαν από την Άνοιξη όπου και ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος, αρνητικό πρόσημο.

Πιο συγκεκριμένα, η Λέσβος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «είναι ίσως το νησί που δυσκολεύεται περισσότερο από όλα να ορθοποδήσει τουριστικά μετά το καίριο πλήγμα του δέχτηκε στον τουρισμό της, από το μεταναστευτικό πρόβλημα». Η περυσινή σεζόν, ήταν ιδιαίτερα κακή, ενώ και φέτος τα νούμερα δεν σημείωσαν καλές επιδόσεις. Διεθνείς πτήσεις δεν υπάρχουν για τον Οκτώβριο, ενώ ο Σεπτέμβριος κινήθηκε με μείωση διεθνών αφίξεων κατά 7,7% και εσωτερικών κατά 9,3%.

Το 2019 μόλις 58.000 αφίξεις ξένων τουριστών καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, ενώ φέτος μόλις επίσης 45.000 περίπου.

Στη Σάμο παράλληλα, η σεζόν έληξε επίσης στο τέλος Σεπτεμβρίου, με το αεροδρόμιο να καταγράφει τον ίδιο μήνα μείωση κατά 6,6% στις αφίξεις εξωτερικού και 5,1% στις αφίξεις εσωτερικού, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019. Στο νησί έφτασαν μέσω διεθνών πτήσεων από τον Απρίλιο έως και το τέλος Σεπτεμβρίου περίπου 120.000 επισκέπτες, αντί 133.000 περίπου το 2019. Η Σάμος προσπαθεί και τα καταφέρνει να ανακάμψει τον τουριστικό της τομέα. Η Γερμανική αγορά είναι πρώτη σε αφίξεις στο νησί φέτος, ενώ σταθερά και οι Σκανδιναβοί επιλέγουν τη Σάμο για τις διακοπές τους, όπως και οι Ολλανδοί.

 

To top