Με ομογενείς από τη Λέσβο και τη Λήμνο συναντήθηκε ο Ιάσων Πιπίνης στη Λατινική Αμερική

Με ομογενείς από τη Λέσβο και τη Λήμνο συναντήθηκε ο Ιάσων Πιπίνης στη Λατινική Αμερική

Με ομογενείς από τη Λέσβο και τη Λήμνο συναντήθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης στη Σύνοδο Ελληνικών Κοινοτήτων της Νοτίου Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε στην Ουρουγουάη.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού συναντήθηκε με τον κ. Παναγιώτη Χατζηράλλη από τη Γέρα της Λέσβου, ο οποίος είναι πρόεδρος της δραστήριας Ελληνικής Κοινότητας Ουρουγουάη και εκ των διοργανωτών της Συνόδου. Ο κ. Χατζηράλλης είναι εξέχων στέλεχος της ομογένειας στη λατινοαμερικάνικη χώρα και διατηρεί στενούς δεσμούς με την Ελλάδα.

«Στη Λατινική Αμερική διαβιεί ένας σημαντικός αριθμός Ελλήνων, που διαπρέπουν και λειτουργούν και ως άτυποι πρεσβευτές της χώρας μας. Σε αρκετές χώρες όπως είναι η Ουρουγουάη, η Αργεντινή και η Βραζιλία, ζουν συντοπίτες μας από τη Λέσβο και από τη Λήμνο, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς. Συνάντησα ορισμένους από αυτούς. Χρέος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να σφυρηλατήσουμε τις σχέσεις που έχουν οι συντοπίτες μας με τη μητέρα πατρίδα και αυτό κάνουμε στην κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο οποίος βρέθηκε στην Ουρουγουάη προσκεκλημένος της Κληρικολαϊκής Συνέλευσης Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αμερικής, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, συναντήθηκε επίσης με τις κυρίες Μαρία και Καλλιόπη Χαχαβιά από τη Μυτιλήνη και την κ. Αγγελική Στάθη από τη Λήμνο, που ζουν στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Συζήτησε μαζί τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις δραστηριότητες των ελληνικών κοινοτήτων στη Λατινική Αμερική. Ο κ. Πιπίνης έκανε γνωστό στους ομογενείς μας ότι το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, προτίθεται να επαναλειτουργήσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίας νέων ομογενών στην Ελλάδα, τα οποία είχαν διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Επιπλέον, ήδη λειτουργεί στην ισπανική και πορτογαλική γλώσσα η ψηφιακή πλατφόρμα εκμάθησης της ελληνικής, staellinika, για τις ανάγκες των ομογενών μας στη Λατινική Αμερική.

 

To top