Αναβολή στις δίκες με κατηγορούμενους δυο εκπαιδευτικούς

Αναβολή στις δίκες με κατηγορούμενους δυο εκπαιδευτικούς

Αναβολή για τις 15 Απριλίου και 30 Ιουνίου του 2022 αντίστοιχα πήραν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης,  οι δυο υποθέσεις με κατηγορούμενους δυο εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε χωριό της Λέσβου, με βαριές κατηγορίες για ασελγείς πράξεις σε βάρος μαθητριών.

Θυμίζουμε ότι  για τη μια υπόθεση είχαν γίνει καταγγελίες από επτά μητέρες κοριτσιών  για ασελγείς πράξεις και χειρονομίες  την ώρα του μαθήματος, ενώ για τη δεύτερη υπόθεση έχει καταγγελθεί από μια μητέρα μετά από ανάρμοστα  μηνύματα που φέρεται να είχε στείλει ο εκπαιδευτικός στο κινητό της κόρης της.  Την αναβολή πρότεινε η Εισαγγελέα της έδρας για τη μια υπόθεση -ενώ το ζήτησε και η πολιτική αγωγή για τη δεύτερη υπόθεση-  δεδομένου ότι σε λίγους μήνες οι μαθήτριες θα έχουν ενηλικιωθεί και θα μπορούν να καταθέσουν οι ίδιες για τα όσα έχουν καταγγελθεί από τους γονείς τους.  Ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής κ. Γιάννης Πετρέλλης μιλώντας στον “Αίολο” χαρακτήρισε θετική την εξέλιξη αυτή ενώ δυο από τις καταγγέλλουσες μητέρες μίλησαν επίσης στο δελτίο ειδήσεων  του “Αίολος”  δηλώντας ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή. «Είναι διαφορετικό να μεταφέρω εγώ όσα έχουν συμβεί για λογαριασμό της κόρης μου και διαφορετικό να μιλάει η ίδια για τα όσα έχει βιώσει» ανέφερε χαρακτηριστικά μια από τις καταγγέλλουσες μητέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις υποθέσεις αυτές που εκκρεμούν από το 2018  οι εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε αργία με απόφαση του τότε Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

To top