Εγκαινιάστηκε ο νέος Λιμενικός Σταθμός Μολύβου

Εγκαινιάστηκε ο νέος Λιμενικός Σταθμός Μολύβου

Το νέο κτίριο του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας εγκαινίασε σήμερα  Παρασκευή  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος τόνισε ότι το λιμενικό σώμα σώζει ζωές  την ίδια ώρα που κάποιοι θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα».  Αναφέρθηκε και στην Τουρκική προκλητικότητα τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη αν χρειαστεί να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο Μητροπολίτης Μήθυμνας κ.κ. Χρυσόστομος ο οποίος τέλεσε Αγιασμό ευχήθηκε «λιγότερες ενοχλήσεις από τα απέναντι παράλια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα των εγκαινίων  (σσ.1 το μεσημέρι) ο Υπουργός αποκάλυψε στην ομιλία του, επιχείρηση διάσωσης που βρισκόταν σε εξέλιξη στην Πρέβεζα χωρίς μέχρι εκείνη την ώρα να έχει γίνει γνωστή. Συγκεκριμένα είπε «Αυτή τη στιγμή που εγκαινιάζουμε το κτίριο αυτό, στο Ιόνιο το λιμενικό μας, σώζει ζωές». 

Πρόκειται για ιστιοφόρο ανοιχτά της Πρέβεζας που εξέπεμψε σήμα κινδύνου και σε αυτό επιβαίνουν μετανάστες.

Τον Υπουργό, συνοδεύει ο Αρχηγός του Λιμενικού σώματος Αντιναύαρχος Γεώργιος Αλεξανδράκης  καθώς επίσης ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και   ο Αντιπρόεδρος της βουλής βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

To top