Στο Μόλυβο ο Υπουργός Ναυτιλίας : «Προτεραιότητά μας η προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής»

Στο Μόλυβο ο Υπουργός Ναυτιλίας : «Προτεραιότητά μας η προστασία των συνόρων και της ανθρώπινης ζωής»
Από την επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο Μόλυβο. (Φωτο Ιγνάτης Τσικνής )

«Προτεραιότητά  μας είναι η προστασία των συνόρων και η προστασία της ανθρώπινης ζωής» τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης από το  Μόλυβο όπου  βρίσκεται από το πρωί για τα εγκαίνια του λιμενικού σταθμού.

Ο Υπουργός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Λέσβου Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου,  συναντήθηκε με στελέχη του λιμενικού σώματος, ενώ περιηγήθηκε και στο λιμάνι του Μολύβου όπου συζήτησε με κατοίκους και επαγγελματίες της εστίασης για την τουριστική σεζόν που πέρασε που ήταν καλύτερη σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας, κατώτερη όμως των προσδοκιών. Ο κ. Αθανασίου μάλιστα ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει προκειμένου να μην κλείσει η μοναδική τράπεζα του Μολύβου που εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής και των γύρω χωριών καθώς και τους τουρίστες το καλοκαίρι.

Στη 1 το μεσημέρι θα εγκαινιάσει τις νέες εγκαταστάσεις του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενώ στις 3 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος , της Frontex και του Πολεμικού Ναυτικού που επιχειρούν στην περιοχή.

Στις 6 το απόγευμα θα επιβιβασθεί σε σκάφος του Λιμενικού σώματος από το λιμάνι της Μυτιλήνης και θα ακολουθήσει περιπολία στην περιοχή.

 

 

To top