Στέλιος Πέτσας στον Αίολο: «Η προκλητικότητα της Τουρκικής ηγεσίας έχει περάσει κάθε προηγούμενο»

Στέλιος Πέτσας στον Αίολο: «Η προκλητικότητα της Τουρκικής ηγεσίας έχει περάσει κάθε προηγούμενο»

Για τα μεγάλα  έργα που έχουν δρομολογηθεί στη Λέσβο με χρηματοδοτήσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών συνολικού ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ αναφέρθηκε μιλώντας αποκλειστικά στον Αίολο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Ο ίδιος τόνισε ότι η Λέσβος γυρίζει σελίδα μετά την μεγάλη προσφυγική κρίση. Σχολίασε την τουρκική προκλητικότητα τονίζοντας ότι έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η Ελλάδα απαντά εμφατικά σε κάθε νέα πρόκληση.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους μέχρι τέλος Οκτωβρίου καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση μέχρι τον Ιανουάριο για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης στα σχολεία, διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα το χειμώνα, λόγω της ενεργειακής κρίσης. Για τον εκλογικό νόμο και τις διαμαρτυρίες όσο αφορά την εκλογή Προέδρων, ανέφερε ότι θα υπάρξουν αλλαγές και θ’ ανακοινωθούν σε  εύλογο διάστημα πριν από τις εκλογές.

Τέλος, έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τη Λέσβο για τις απειλές που καθημερινά εκτοξεύει, προς τη χώρα μας. «Η Ελλάδα υπερασπίζεται τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η προκλητικότητας της Τουρκικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, γι’ αυτό και οι απαντήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν αυστηρές καταλυτικές και εκφράζουν πιστεύω το σύνολο το Ελληνικού λαού» ανέφερε μεταξύ άλλων.

To top