Επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στo Πλωμάρι:«Να βρεθεί άμεσα λύση για το Μιχαλέλειο Γηροκομείο»

Επίσκεψη Γιάννη Μπουρνού στo Πλωμάρι:«Να βρεθεί άμεσα λύση για το Μιχαλέλειο Γηροκομείο»

Το Πλωμάρι και το Μιχαλέλειο Γηροκομείο επισκέφτηκε τις προηγούμενες μέρες ο Bουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου, καθώς και μέλη της Οργάνωσης Πλωμαρίου του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε το Μιχαλέλειο Γηροκομείο, όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή του ιδρύματος, κ. Στέφανο Σανιδά.
Η οικονομική κατάσταση του ιδρύματος είναι οριακή, ενώ η διοίκηση και το προσωπικό καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία του και η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους 26 τρόφιμους.

Το ίδρυμα συσσωρεύει χρέη και αδυνατεί να παράσχει πλήρη μισθοδοσία στους εργαζόμενους, πληρώνοντάς τους έναντι για τον Αύγουστο και αδυνατωντας να τους μισθοδοτήσει για τον Σεπτέμβριο, αφού μοναδικές πληγές εσόδων είναι τα εξαιρετικά περιορισμένα τροφεία, κάποια ενοίκια ακινήτων, καθώς και οι δωρεές φίλων του ιδρύματος.
Κι όλα αυτά, γιατί, παρά τη μεταφορά της διοίκησης του ιδρύματος στην Τοπική Κοινότητα Πλωμαρίου, που ολοκληρώθηκε με ΦΕΚ στις 8 Ιουλίου 2022, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αδειοδότηση του Μιχαλέλειου, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να χρηματοδοτηθεί νόμιμα από οποιοδήποτε Υπουργείο ή άλλο δημόσιο οργανισμό.

Σχετικά με την κατάσταση στο Μιχαλέλειο Γηροκομείο, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:
«Η Δημοτική Αρχή Κύτελη επιδεικνύει ως τώρα αδιαφορία για την τύχη του Μιχαλέλειου. Οχυρώνεται πίσω από τη δικαιολογία ότι το ίδρυμα δεν έχει αδειοδοτηθεί, προκειμένου να αποφύγει την χρηματοδότησή του, ενώ θα έπρεπε να αναζητεί λύσεις και να συνδράμει στην ολοκλήρωση της αδειοδότησης (που απαιτεί σοβαρές κτιριακές επεμβάσεις), ώστε στη συνέχεια να μπορέσει το Μιχαλέλειο να διοικηθεί από την Τοπική Κοινότητα, να χρηματοδοτείται τακτικά και νόμιμα και να ξεπεράσει τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, που το απειλούν με κλείσιμο. Το γηροκομείο του Πλωμαρίου πρέπει να διασωθεί. Κανείς ηλικιωμένος δεν πρέπει να μείνει στο δρόμο».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Μιχαλέλειο, ο Γιάννης Μπουρνούς και το κλιμάκιο της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχαν σύσκεψη με μέλη του κόμματος από την Οργάνωση Πλωμαρίου.

 

 

To top