Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση της Προσφυγικής Κατοικίας στη Σκάλα Λουτρών

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση της Προσφυγικής Κατοικίας στη Σκάλα Λουτρών

Εκδικάστηκε την Τετάρτη ο καθορισμός προσωρινής τιμής μονάδας, για την απαλλοτρίωση από τον Δήμο Μυτιλήνης της Προσφυγικής Κατοικίας που βρίσκεται στη Σκάλα Λουτρών.

Μετά την έκδοση της απόφασης θα πρέπει ο Δήμος να καταθέσει το αντίτιμο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Ταμείων, οπότε και θα μπορεί πια να προχωρήσει στην ανακατασκευή της τελευταίας προσφυγικής κατοικίας που απέμεινε στη Σκάλα Λουτρών.

Αυτή η τελευταία προσφυγική κατοικία, συνδέεται με τον ερχομό, την εγκατάσταση, την βιοπάλη και την προκοπή , των συγχωριανών μας Μικρασιατών Προσφύγων.

Οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση ξεκίνησαν το 2017 από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και συνεχίστηκαν από την σημερινή, με την αντιμετώπιση πολλών και δύσκολων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Για να ξεπερασθούν τα εμπόδια και να φτάσουμε στο σημερινό σημαντικό βήμα, καθοριστικές ήταν οι ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η Κοινότητα Λουτρών με ανακοίνωση της συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στην προώθηση του σημαντικού αυτού έργου, «που θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις, σε έναν οικισμό όπου 100 χρόνια μετά τους διωγμούς, η Ιστορία και ο Πολιτισμός των Μικρασιατών διατηρούνται στις μνήμες των απογόνων τους».

To top