Το ελαιόλαδο της Λέσβου «σύστησε» ο Ιάσων Πιπίνης στο Επιμελητήριο Ουρουγουάης

Το ελαιόλαδο της Λέσβου «σύστησε» ο Ιάσων Πιπίνης στο Επιμελητήριο Ουρουγουάης

Για το ελαιόλαδο της Λέσβου μίλησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ουρουγουάης . Ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε τη λατινοαμερικάνικη χώρα μαζί με την επιχειρηματική αποστολή που οργάνωσε ο ΕΒΕΑ, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής, για την προώθηση ελληνικών προϊόντων.

«Η ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Λατινικής Αμερικής είναι επωφελής και για τις δυο πλευρές. Στον τομέα των τροφίμων υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Μπορώ να αναφέρω σαν παράδειγμα το ελαιόλαδο, όπως είναι αυτό της Λέσβου, τη γενέτειρα μου, που όπως και άλλα ελληνικής παραγωγής, μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια άλλα ευρωπαϊκά που εισάγουν οι Λατινοαμερικάνοι. Στη Λέσβο παράγεται ένα από τα καλύτερα ελαιόλαδα της Ευρώπης» τόνισε στην ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Ουρουγουάη ο κ. Πιπίνης.

Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε σε τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τον Παναμά και εκπροσωπήθηκαν εταιρείες από τον κλάδο των τροφίμων, της ενέργειας και των real estate. Στο πλαίσιο της αποστολής έγιναν επαφές, μεταξύ άλλων, με εισαγωγείς και ενώσεις σούπερ μάρκετ για την προώθηση ελαιολάδου, βιολογικών κρασιών, ούζου, τσίπουρου και φρέσκων και συσκευασμένων φρούτων.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, αναφέρθηκε στο άνοιγμα που πραγματοποιεί η ελληνική κυβέρνηση στην αγορά της Λατινικής Αμερικής: «Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει την εμβάθυνση των σχέσεων μας με τη Λατινική Αμερική και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Ένας από τους τομείς που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα είναι αυτός του εμπορίου. Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε και προς την αγορά της Λατινικής Αμερικής, των 600 εκατομμυρίων κατοίκων», επισήμανε ο κ. Πιπίνης.

Τον επόμενο χρόνο αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα επιχειρηματική αποστολή στη Λατινική Αμερική και ο κ. Πιπίνης έχει εισηγηθεί να συμμετάσχουν σε αυτή και επιχειρήσεις από τη Λέσβο. Ο κ. Πιπίνης συζήτησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ουρουγουάη και για την πιθανότητα επιχειρηματικής αποστολής της Ουρουγουάη στη χώρα μας και να ενταχθεί και η Λέσβος στις περιοχές που θα επισκεφθούν. Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού βρίσκεται στην Ουρουγουάη και για τις εργασίες της Συνόδου Ελληνικών Κοινοτήτων Λατινικής Αμερικής που πραγματοποιείται στο Μοντεβιδέο μετά από περίπου 25 χρόνια

To top