Συνάντηση Κουφέλου με αντιπροσωπεία κατοίκων από Βρίσα -Βατερά

Συνάντηση Κουφέλου με αντιπροσωπεία κατοίκων από Βρίσα -Βατερά

Επίσκεψη στον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου και αρμόδιο για θέματα αγροτικής οικονομίας είχε κοινή αντιπροσωπεία κατοίκων της Βρίσας- Βατερών και της Περιφερειακής Παράταξης Συμπαράταξη Πολιτών για να εκθέσουν τα προβλήματα και τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου.

Η Αντιπροσωπεία είχε αποφασιστεί και συγκροτηθεί κατά την επίσκεψη της Συμπαράταξης στην περιοχή όπου πραγματοποίησε και σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής.
Στην σύσκεψη η αντιπροσωπεία εξέθεσε τα προβλήματα και τους ενδεχόμενους κινδύνους που αυτά εμπεριέχουν για τους κατοίκους της περιοχής ενώ ζήτησαν την εκπόνηση ενός Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αποκατάστασης και Διαχείρισης της πυρόπληκτης περιοχής που θα αντιμετωπίζει με ολιστικό τρόπο τόσο την αποκατάσταση όσο και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής μέσα από ένα ειδικό Τοπικό Αναπτυξιακό Σχέδιο.

Ως επείγουσες προτεραιότητες, μέχρι την ολοκλήρωση της μελέτης, έθεσαν:

– τις άμεσες αποζημιώσεις όλων των πληγέντων τόσο για τη καταστροφή των κτημάτων και άλλων παραγωγικών στοιχείων, όσο και για την απώλεια εισοδήματος τα επόμενα χρόνια μέχρι τα κτήματα να γίνουν παραγωγικά. Τονίστηκε ότι οι μέχρι σήμερα προβλεπόμενες αποζημιώσεις δεν καλύπτουν τις ζημιές που έχουν γίνει και χρειάζεται να γίνουν επίμονες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΕΛΓΑ προς αυτή τη κατεύθυνση.
– το καθάρισμα των ρευμάτων Ρογγάδας και Λαγκάδας και την έργων ανάσχεσης της ορμής και του όγκου των υδάτων του χειμάρρου που διέρχεται από την Βρίσα & τα Βατερά ώστε να μην κινδυνεύσουν οι οικισμοί από πλημμύρες τον χειμώνα.
– άμεσες και επείγουσες τόνισαν ότι πρέπει να είναι οι επεμβάσεις σε σημεία υψηλής διάβρωσης των περιοχών που κινδυνεύουν με διάβρωση.
Οι παριστάμενοι ζήτησαν από τον Αντιπεριφερειάρχη:
– να υπάρξει στενή επίβλεψη των εργασιών που εκτελούνται αυτή τη στιγμή,
– να υπάρξει αίτημα προς τον Δήμο Δ.Λέσβου να συνδράμει άμεσα με μηχανήματα στην υλοποίηση των επειγουσών παρεμβάσεων
– να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων με βάση τις 700.000€ που υποσχέθηκε ο Περιφερειάρχης και ψήφισε η Οικονομική Επιτροπή.

Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν από τους κατοίκους της περιοχής οι κ.κ. Αποστολής Αποστόλης Πρόεδρος ΔΔ Βρίσας, Ευστράτιος Καλατζής μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Βρίσας, Δημήτριος Αποστολής κάτοικος Βρίσας και από την Συμπαράταξη Πολιτών ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Σπιλάνης, η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Νικολάρα και το μέλος της παράταξης Στρατής Νικολάου.

To top