Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Μυτιλήνης ανακοίνωσε επίσημα ο Παναγιώτης Χριστόφας

Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Μυτιλήνης ανακοίνωσε επίσημα ο Παναγιώτης Χριστόφας

Με σύνθημα «Μπροστά» -που θα είναι το όνομα του αυτοδιοικητικού συνδυασμού του- ο Παναγιώτης Χριστόφας ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για το Δήμο Μυτιλήνης σε συνέντευξη τύπου στο παραδοσιακό καφενείο «Ερμής» στην Επάνω Σκάλα. Ο κ. Χριστόφας, παρουσίασε την ιστοσελίδα mprosta2023.gr όπου οι πολίτες θα ενημερώνονται για τις   αρχές  και τους  βασικούς άξονες δράσης του συνδυασμού και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν με τις προτάσεις τους. Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη  Προγραμματισμού θα παραμείνει Περιφερειακός Σύμβουλος μέχρι το τέλος της θητείας, ενώ αναφορικά με το ψηφοδέλτιό του, απέφυγε ν’ αναφερθεί σε ονόματα σχολίασε όμως ότι «έχει μεγάλο βαθμό ετοιμότητας» ενώ έκανε γνωστό ότι στελέχη της Περιφερειακής παράταξής του θα είναι υποψήφιοι μαζί του στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο.

«Πήρα την απόφαση να θέσω υποψηφιότητα για το Δήμο Μυτιλήνη γιατί θέλουμε ν’ αλλάξουμε τη λογική που λειτουργεί που σχεδιάζουμε και διαχειριζόμαστε τα πράγματα του Δήμου μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.  Και πρόσθεσε «δεν μπορεί να μιλάμε για ανάπτυξη και να μην είναι καθαρή η πόλη και τα χωριά, δεν μπορεί να υπάρχει πρόσβαση για τα ΑμΕΑ, να μην υπάρχουν υποδομές για ποδηλάτες, να μην φροντίζουμε τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία». Συνοψίζοντας τις αρχές στις οποίες όπως τόνισε πρέπει να βασιστεί η λειτουργία του Δήμου ο κ. Χριστόφας τόνισε «παρατηρώ, επεμβαίνω, δρω άμεσα. Αν κάνω λάθος, ακούω την κοινωνία και διορθώνω».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εριφύλλη Χιωτέλλη η οποία πριν λίγες ημέρες έκανε απολογισμό δράσης του συνδυασμού της και ανακοίνωσε συνεργασία με ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση, δεν αρνήθηκε ότι συνομιλεί μαζί της όπως και με πολλούς αυτοδιοικητικούς τόνισε όμως ότι δεν έχει γίνει ακόμη καμιά συμφωνία συνεργασίας.

Ο Χριστόφας  τους 5  βασικούς άξονες με τις προτεραιότητες του συνδυασμού του, για την πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά:

Για την Μυτιλήνη

1- Κατασκευή της Νότιας Παράκαμψης

2. Μεταφορά του εμπορικού και επιβατικού λιμένα εκτός αστικού ιστού

3. Άσκηση πίεσης για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Λέσβου και ανάπτυξη του δικτύου μικρών ΑΠΕ

4 Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

5. Βιολογικός Νότιας πόλης

Για τα χωριά 

1.Αγροτική οδοποιϊα

2.Καθαριότητα – φωτισμός

3.Επέκταση – αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης και κατασκευή βιολογικών καθαρισμών

4.Παιδικές χαρές, πάρκα , δημοτικά δάση

5.Μέσω ΈΣΠΑ αναπλάσεις σε χωριά – ανάδειξη των πλεονεκτημάτων τους

To top