«Καλάθι της νοικοκυράς» : Πώς θα λειτουργεί και ποιά προϊόντα θα αφορά

«Καλάθι της νοικοκυράς» : Πώς θα λειτουργεί και ποιά προϊόντα θα αφορά

Το “καλάθι του καταναλωτή” ή το “Καλάθι της νοικοκυράς”  αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στον Οκτώβριο του οποίου η λίστα  θα ανεβαίνει στην εφαρμογή  “e-katanalotis” σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και δεν θα έχει πλαφόν.

Με ένα δύσκολο χειμώνα να ξεκινά και έναν ενεργειακό «πόλεμο»να  συμπαρασύρει τιμές σε καύσιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης, οι επιχειρήσεις των μεγάλων σουπερμάρκετ, κατέληξαν σε  συμφωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης για την προσπάθεια συγκράτησης των τιμών και ανάσχεσης της ακρίβειας. Για τον λόγο αυτό, έρχεται το καλάθι των 50 προϊόντωνπου θα περιλαμβάνει  από κρέας έως ζάχαρη και από καφέ έως απορρυπαντικά και  θα το παρουσιάσουν έως το τέλος του μήνα. Ειδικότερα, τα προϊόντα που θα συνθέτουν το επίμαχο καλάθι θα καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των νοικοκυριών και θα προέρχονται από 20 κατηγορίες ειδών. Θα είναι επώνυμα αλλά και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε αναλογία που θα επιλέξουν οι επιχειρήσεις, με βασικό στόχο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το κόστος του να κυμαίνεται στο ύψος της μέσης δαπάνης των νοικοκυριών, το οποίο υπολογίζεται σε περίπου 275 ευρώ τον μήνα.

Η ανάρτηση των τιμών του καλαθιού θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και θα υπάρχει αναρτημένο στο e-katanalotis, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε καταναλωτής να συγκρίνει και να αγοράζει αυτό που είναι κατάλληλο για τις ανάγκες του. Τo Ινστιτούτο Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) θα αναλάβει την παροχή τεχνικής βοήθειας.

 

 

To top