Πλαφόν στο 1,70€ στην τιμή του γάλακτος αποφάσισαν οι συνεταιρισμοί

Πλαφόν στο 1,70€ στην τιμή του γάλακτος αποφάσισαν οι συνεταιρισμοί

Πλαφόν στην τιμή του γάλακτος στο 1,70 ευρώ το κιλό αποφάσισαν να θέσουν Αγροτικοί συνεταιρισμοί της Λέσβου προκειμένου να διατηρήσουν την τιμή σε επίπεδα που να επιτρέπουν να είναι βιώσιμες οι μονάδες τους, απέναντι στο κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς τομέα κ. Πανάγος Κουφέλος μιλώντας στον Αίολο τονίζει ότι στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή των Αγροτικών συνεταιρισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Συνεταιρισμών:

Ευρέως γνωστό σε όλους είναι οι συνεχώς αυξανόμενες από την περασμένη σεζόν τιμές για την αγορά πρώτων υλών(ζωοτροφές) φέρνοντας τους κτηνοτρόφους σε δύσκολη θέση για την συντήρηση πλέον των κοπαδιών τους, δεδομένου ότι η τιμή του γάλακτος παρότι ξεκίνησε σε καλό επίπεδο παρέμεινε σταθερή σε όλο το κύμα αυξήσεων των ζωοτροφών.
Εν κατακλείδι και μετά από διαλογική συζήτηση με πολλούς προβληματισμούς, βλέποντας τις τιμές εκκίνησης για τις ζωοτροφές φετινής εσοδείας και λαμβάνοντας υπόψη τα διάφορα λοιπά έξοδα που προστίθενται στο κόστος παραγωγής (πετρέλαιο, ρεύμα, φάρμακα..κτλ) βγάλαμε το συμπέρασμα ότι για να είναι βιώσιμες οι μονάδες μας θα πρέπει η τιμή του Γάλατος για την φετινή σεζόν να κυμανθεί στο 1,70/ kg .

Αγροτικός Συν/σμος Αγ.Παρασκευής
Αγροτικός Συν/μος Φίλιας
Αγροτικός Συν/σμος Μανταμάδου
Αγροτικός Συν/σμος Μολυβου
Αγροτικός Συν/σμος Άγρας
Αγροτικός Συν/σμος Κάπης
Αγροτικός Συν/σμος Παρακοίλων
Αγροτικός Συν/σμος Πέτρας
Αγροτικός Συν/σμος Νάπης
Αγροτικός Συν/σμος Στύψης
Αγροτικος Συν/σμος Κλειούς

To top