Ποια μέρα πέφτουν φέτος τα Χριστούγεννα

Ποια μέρα πέφτουν φέτος τα Χριστούγεννα

Η αντίστροφη μέτρηση για τα φετινά Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν στα ημερολόγια ποια μέρα πέφτει φέτος η 25η του Δεκεμβρίου.

Τα Χριστούγεννα ωστόσο του 2022 θα γιορταστούν στη σκιά της ενεργειακής κρίσης, λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, με κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο να «κατεβάζουν» τον διακόπτη σε κεντρικά σημεία και αξιοθέατα για εξοικονόμηση.

Ποια μέρα πέφτουν φέτος τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα, όπως γνωρίζουμε, δεν είναι κινητή εορτή, αλλά πέφτουν στις 25 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο. Ωστόσο ένας βασικός λόγος που ενδιαφέρει πολλούς η ακριβής ημέρα των Χριστουγέννων είναι ο προγραμματισμός σύντομων αποδράσεων.

Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν πέφτουν Κυριακή, επομένως βγαίνει ένα τριήμερο από το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου που θεωρείται επίσης αργία (δεύτερη μέρα Χριστουγέννων).

Ωστόσο για τους αυτούς που μετρούν μέχρι και τα… δευτερόλεπτα για την ημέρα των Χριστουγέννων, η ιστοσελίδα roloi.net έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό ρολόι που κυλά αντίστροφα μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου. Σ’ αυτό καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο οι ημέρες, οι ώρες, τα λεπτά, αλλά και τα δευτερόλεπτα μέχρι την ημέρα των Χριστουγέννων (25/12).

To top