Ο Ιάσων Πιπίνης στην «Κιβωτό» Μυτιλήνης: «Η προστασία των ζώων είναι προτεραιότητα»

Ο Ιάσων Πιπίνης στην «Κιβωτό» Μυτιλήνης: «Η προστασία των ζώων είναι προτεραιότητα»

Στο Κέντρο Περίθαλψης Ζώων του Δήμου Μυτιλήνης το οποίο διαχειρίζεται ο Σύλλογο Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων Μυτιλήνης «Κιβωτός» βρέθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης, στο πλαίσιο των επαφών που είχε κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο.

Ο κ. Πιπίνης επισκέφθηκε το Κέντρο Περίθαλψης Ζώων του Δήμου Μυτιλήνης, την διαχείριση του οποίου έχει η «Κιβωτός» και συζήτησε με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Δημήτρη Κουζινόγλου. «Η «Κιβωτός» αναμφισβήτητα επιτελεί σημαντικό έργο στην προστασία και περίθαλψη των ζώων στη Λέσβο. Δυστυχώς όμως, σήμερα που η κοινωνία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις και σοβαρά ζητήματα, πολλοί θεωρούν ότι η προστασία των ζώων είναι πολυτέλεια, ότι δήθεν δεν είναι κάτι σημαντικό. Όμως, δεν είναι έτσι. Η προστασία των ζώων είναι προτεραιότητα και πρέπει όλοι μας και πάντα να δείχνουμε την ίδια ευαισθησία» επισήμανε ο κ. Πιπίνης σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις συνθήκες στις οποίες φιλοξενούνται τα σκυλιά στο Κέντρο και πληροφορήθηκε για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο νησί σχετικά με την περίθαλψη των κατοικιδίων και την προστασία των ζώων γενικότερα και δεσμεύθηκε να φανεί αρωγός στην προσπάθεια των εθελοντών του Κέντρου.

«Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ορισμένα κενά στην προσπάθεια που γίνεται στο νησί για την προστασία των ζώων. Για παράδειγμα δεν υπάρχουν επαρκείς δομές για τη φιλοξενία και την ιατρική περίθαλψη των ζώων. Όπως με ενημέρωσαν οι εθελοντές μάλιστα, χρειάζονται περισσότερα κοντέινερ και ιατρικός εξοπλισμός» τόνισε ο κ. Πιπίνης και πρόσθεσε: «Στο βαθμό που μπορώ θα συμβάλλω και εγώ ώστε οι συνθήκες να γίνουν ακόμη καλύτερες. Αναγνωρίζω την προσπάθεια τόσο των Δήμων όσο και των εθελοντών και είναι αξιέπαινη. Μπορούμε όμως να πετύχουμε περισσότερα. Είναι θέμα πολιτισμού. Η κυβέρνηση όπως είναι γνωστό έχει πράξει πολλά στο συγκεκριμένο ζήτημα, όπως είναι η αυστηροποίηση των ποινών για όσους κακοποιούν ζώα».

To top