Η Μαρία Κομνηνάκα στην Πεδή

Η Μαρία Κομνηνάκα στην Πεδή

Τον πληγέντα, από την τελευταία βροχόπτωση συνοικισμό, της περιοχής του Μανταμάδου, Πεδή, επισκέφτηκε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ με επικεφαλής τη βουλευτή Ν. Λέσβου, Μαρία Κομνηνάκα, την Κυριακή 2 Οκτώβρη. Ακόμα, το κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Νίκη Τσιριγώτη, πραγματοποίησε περιοδεία στην Αγιάσο.

Η βουλευτής σε δήλωσή της ανέφερε ότι θα πρέπει άμεσα να επιδιορθωθούν οι κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι και γεφύρια, να απομακρυνθούν τα φερτά υλικά από τους χειμάρρους, ώστε να μπορούν απρόσκοπτα οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής να φτάνουν στα χωράφια και τα κοπάδια τους, τώρα μάλιστα που αρχίζουν οι πρώτες εργασίες της ελαιοκομιδής. Με ευθύνη του κράτους να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές και να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες, συμπεριλαμβανομένων αγροτών και αλιέων.

Σημειώνεται ότι οι αγροτικοί δρόμοι είναι ακόμα απροσπέλαστοι, επειδή δεν έχουν απομακρυνθεί πέτρες , ξύλα, δέντρα κ.λ.π. που παρέσυρε η βροχή. Οι κάτοικοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους και παλεύουν μόνοι τους με δικά τους μέσα , έξοδα και προσωπική εργασία για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Επίσης κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Νίκη Τσιριγώτη, πραγματοποίησε περιοδεία στην Αγιάσο, το Σάββατο 1 Οκτώβρη. Έγιναν συζητήσεις με τους κατοίκους, με αιχμή τα θέματα της ακρίβειας, ειδικά στην ενέργεια και τους λογαριασμούς του ρεύματος αλλά και την άνοδο του κόστους παραγωγής για τους αγροτοκτηνοτρόφους.

To top