Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής σε εκδήλωση Μικρασιατικής Μνήμης

Κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Καλλονής σε εκδήλωση Μικρασιατικής Μνήμης

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη το βράδυ η εκδήλωση Μικρασιατικής Μνήμης με τη συμμετοχή της μικτής παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», με τη συνεργασία του Δήμου Δυτικής Λέσβου με την Ιερά Μητρόπολη Μηθύμνης, την Αντιπεριφέρεια Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής.

Το μουσικό σύνολο που ταξίδεψε από τη Στερεά Ελλάδα αποτελούμενο από 30 άτομα, απέδωσε ύμνους Μικρασιατών μελοποιών, μεταβυζαντινά ρωμαϊκά άσματα και τραγούδια της Μακρασίας, προκαλώντας συγκίνηση. Διευθυντής της ορχήστρας ήταν ο Λέσβιος Ανδρέας Ιωακείμ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μηθύμνης κ.κ. Χρυσοστόμου, ο τιμώμενος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντού, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Δήσσος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακίρης, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Τουρισμού Δυτικής Λέσβου Ζαχαρούλα Ιωακείμ και Αφροδίτη Βατή και ο Διοικητής της 22 ΔΤΕ Ροϊδούλης Δημήτριος.

To top