Πρόσκληση από το Αναγνωστήριο Αγιάσου και το Visit Agiasos σε συγγραφείς κάθε ηλικίας

Πρόσκληση από το Αναγνωστήριο Αγιάσου και το Visit Agiasos σε συγγραφείς κάθε ηλικίας
????????????????????????????????????????????

Το Πνευματικό Κέντρο Αναγνωστήριο Αγιάσου «Ανάπτυξη» σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Φορέα «Visit Agiasos»,  προσκαλούν συγγραφείς κάθε ηλικίας να στείλουν παραμύθια ή σύντομα διηγήματα εμπνευσμένα από την ιστορία, το φυσικό τοπίο και την πολιτιστική κληρονομιά όχι μόνο της Αγιάσου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λέσβου, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2022.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της πρότασης «Ανοίγει ένα βιβλίο κλείνει μια πόρτα μοναξιάς: Σχεδιασμός, ιδέα, ιστορία, φαντασία, δημιουργία και γραφή. Τα κλειδιά της επιτυχημένης ανάγνωσης» υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Οι δημιουργοί καλούνται να υποβάλλουν τα κείμενά τους τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν το θέμα εκπαιδευτικών και δημιουργικών συναντήσεων για παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι συναντήσεις θα αφορούν αποκλειστικά στην ανάγνωση των διηγημάτων και παραμυθιών, με σκοπό την εικονογράφηση αυτών από τα παιδιά μέσω σύγχρονων παιδαγωγικών προσεγγίσεων, επιμένοντας στην καλλιέργεια συνεργατικής και συλλογικής εργασίας.
Τα εν λόγω κείμενα θα αποτελέσουν υλικό μιας πρωτότυπης έκδοσης του Αναγνωστηρίου «Η Ανάπτυξη» Αγιάσου, η οποία θα περιέχει τα διηγήματα και τα παραμύθια ντυμένα με ξεχωριστές ζωγραφικές δημιουργίες που θα συνθέσουν ένα μοναδικό βιβλίο αφιερωμένο στον πολιτισμό και τη φιλαναγνωσία.
Στόχοι του προγράμματος είναι η παραγωγή σύγχρονου πολιτισμού μέσω της συγγραφής και της ανάγνωσης, η ενίσχυση του όρου «reading engagement» καθώς και η καθοδήγηση και κατάρτιση μέσω της εποικοδομητικής και βιωματικής μάθησης. Επιπλέον επιτυγχάνεται η προβολή του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος της Λέσβου με σκοπό την αειφορία, την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη προωθώντας ταυτόχρονα τη φιλαναγνωσία.

Τα κείμενα θα σταλούν στη διεύθυνση info@anagnostirioagiasou.gr
Για περισσότερες πληροφορίες και υλικό έμπνευσης των δημιουργών μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω διευθύνσεις:
https://www.anagnostirioagiasou.gr

Visit Agiasos

To top