Ορκίζονται μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση [Vid]

Ορκίζονται μόνιμοι Εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση [Vid]

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την Τετάρτη οι ορκωμοσίες των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου. Μετά από 12 χρόνια αναμονής -και για κάποιους πολλά παραπάνω- διορίζονται συνολικά για το νησί της Λέσβου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 198 εκπαιδευτικοί , εκ των οποίων 91 δάσκαλοι και 56 νηπιαγωγοί, αλλά και 51 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, ενώ για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συνολικά 71 εκπαιδευτικοί , εκ των οποίων 34 καθηγητές γενικής παιδείας και 36 ειδικοτήτων. Η διαδικασία της ορκωμοσίας των νεοδιόριστων ολοκληρώνεται την Δευτέρα 23 Αυγούστου.

Από την Τετάρτη 11 Αυγούστου, προσέρχονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της έδρας τους, εκπαιδευτικοί από το νησί, αλλά και από όλη την Ελλάδα για να ορκιστούν και να αναλάβουν τα καθήκοντα τους. Οι σχολικές μονάδες γέμισαν χαμόγελα και συγκίνηση,  αλλά και έντονο το αίσθημα της δικαίωσης μετά την πολύχρονη αναμονή.

Συγγενείς και φίλοι ήταν δίπλα τους για να μοιρασθούν τη χαρά τους για το τέλος της αβεβαιότητας  και της αγωνίας όταν περίμεναν κάθε χρόνο να μάθουν τον τόπο διορισμού τους ως αναπληρωτές και αναγκάζονταν σε πολλές περιπτώσεις να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

Τώρα  πλέον θα βρίσκονται στην σχολική μονάδα που δηλώνουν και υπάρχουν λειτουργικά κενά.

Τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες οι εκπαιδευτικοί ορκίζονται , «να εκπληρώνουν ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους» μια διαδικασία που σηματοδοτεί για εκείνους μια νέα αρχή.. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης φανερά συγκινημένοι τους συνεχάρησαν και τους ενημέρωσαν για την διαδικασία που ακολουθεί, με τη 1η Σεπτεμβρίου να είναι η μέρα που αναλαμβάνουν και επίσημα καθήκοντα στις σχολικές μονάδες όπου και θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα.

Η κάμερα του Aeolos TV, βρέθηκε εκεί, και συνομίλησε με την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καίτη Στρατάκη και τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τίμο Θεοφανέλλη, αλλά και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μας μίλησαν για το πόσο σημαντική είναι αυτή η μέρα για εκείνους και τις οικογένειες τους, και προπάντων για τους μαθητές.

To top