10ο Φεστιβάλ Aegean Docs : «Κλικ» μια ιστορία για τα ψηφιακά δικαιώματα

10ο Φεστιβάλ Aegean Docs : «Κλικ» μια ιστορία για τα ψηφιακά δικαιώματα

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός The Binary παρουσιάζει στο 10ο Aegean Docs  τη μικρού μήκους ταινία του: «Κλικ, μια ιστορία για τα ψηφιακά δικαιώματα» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χριστοφόρου.

Μια ταινία που παρουσιάζει με εύληπτο τρόπο την αναγκαιότητα αναγνώρισης των ψηφιακών δικαιωμάτων των πολιτών, πολλοί από τους οποίους (όπως θα δείτε και στο βίντεο του Binary δεν γνωρίζουν γιατί τους αφορά).

Λίγα λόγια για την ταινία:
Το «Κλικ» είναι μια ιστορία για τα ψηφιακά δικαιώματα και το ανθρωποκεντρικό πρόσωπο της τεχνολογίας, με αφήγηση που κυλά ανάμεσα σε κώδικα τυλιγμένο με καρδούλες, χρήμα, σαγηνευτικά χρωματιστά κουμπάκια και πραγματεύεται εσένα, που ζεις μέσα σε αυτό το «αόρατο» θαύμα.

Η πλοκή
Ξεκινά με αφετηρία την ανθρώπινη ύπαρξη και προχωρά μαζί σου στον ψηφιακό κόσμο που τη συγκλονίζει, φτάνοντας στο σημείο που καλείσαι να αποφασίσεις εσύ για το μέλλον της. Όλα αυτά σε μια διαδρομή γεμάτη φως που αποκαλύπτει το «αόρατο» και το «άυλο», σε έναν ψηφιακό κόσμο απολύτως πραγματικό, ανάμεσα σε αστέρια και ελκυστικές οθόνες, ανάμεσα σε μαθηματικά και συναισθήματα, ανάμεσα σε όλα όσα έχεις ζήσει ήδη και όσα διαμορφώνουν το μέλλον σου, ανάμεσα σ’ εσένα και τον καθρέφτη σου.
Μια ιστορία για τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της τεχνολογίας που σε παίρνει από το χέρι για μια γρήγορη βόλτα από μια διαδρομή που δεν είχες περάσει ποτέ, με τις πιο φωτεινές και ενίοτε σκοτεινές εικόνες στην τεχνολογική κοσμογονία.
Ένα ταξίδι στην άλλη πλευρά της «Χώρας των Θαυμάτων», εκεί που όλα τρέχουν ταχύτερα κι απ’ τη ζωή. Εκεί που όλα αλλάζουν σ’ ένα «κλικ».
Περισσότερες πληροφορίες, στη σελίδα thebinary.org

 

 

 

To top