Νότης Μηταράκης: «Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύουμε»

Νότης Μηταράκης: «Η Ελλάδα έχει σύνορα και τα προστατεύουμε»

Στις δράσεις του υπουργείου για τη θωράκιση των συνόρων καθώς και τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα μετανάστευσης αναφέρθηκε τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη τύπου προς τους διαπιστευμένους συντάκτες και ανταποκριτές ξένου Τύπου,  ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης  τόνισε πως  πέρσι καταγράφηκαν στη χώρα οι χαμηλότερες ροές της δεκαετίας και πως φέτος αναμένεται να είναι η δεύτερη καλύτερη χρονιά. Αναφορικά με το περιστατικό στον Έβρο και τους 38 μετανάστες ο κ. Μηταράκης παρουσίασε φωτογραφίες από την τουρκική νησίδα στις οποίες φαινόταν πόσο κοντά ήταν αυτή και πόσο ρηχή ήταν η στάθμη του ποταμού.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε, επίσης και στην θωράκιση των συνόρων και τις διασώσεις που έχει κάνει το Λιμενικό Σώμα, οι οποίες ανέρχονται τον Σεπτέμβριο του 2022 σε 1.361. Αναφορικά με τον Έβρο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επεσήμανε πως θωρακίζεται με την επέκταση του φράχτη, ενώ αναβαθμίζονται και τα συστήματα παρακολούθησης και επιτήρησης.

Επίσης, ο κ. Μηταράκης μίλησε εκτενώς για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, το οποίο θα ολοκληρώσει τον κύκλο του στο τέλος του έτους, εξηγώντας παράλληλα τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για τους δικαιούχους του προγράμματος.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναφέρθηκε στην συμφωνία με το Μπαγκλαντές σχετικά με τη νόμιμη μετανάστευση και παροχή εργατικών χεριών στην ελληνική οικονομία αλλά και στα Ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία διαχειρίζεται η χώρα μας.

To top