Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Διεθνούς Φοιτητικής Οργάνωσης AIΕSEC στη Λέσβο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της Διεθνούς Φοιτητικής Οργάνωσης AIΕSEC στη Λέσβο

 Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με τη Διεθνή Φοιτητική Οργάνωση AIΕSEC πραγματοποίησαν  πρόγραμμα πρακτικής άσκησης   για την προβολή της Λέσβου και ιδιαίτερα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει το νησί μας, πάντα κάτω από την ομπρέλα του brand μας, «Lesvos. The Other Aegean» και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την τουριστική προβολή της επόμενης χρονιάς.

 

Η Διεθνής Φοιτητική Οργάνωση AIΕSEC είναι ένα δίκτυο φοιτητών με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες. Σκοπός της είναι η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους νέους, μέσω διαπολιτισμικών συναλλαγών. Για έξι εβδομάδες, η κάθε ομάδα φοιτητών συμμετάσχει σε προγράμματα προσφέροντας πρακτική άσκηση στις κοινότητες στις οποίες εντάσσονται.

 Φέτος, και μέσω του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου ξεκίνησε τη συνεργασία με την οργάνωση και φοιτητές πτυχιούχοι από όλο τον κόσμο ήρθανε στο νησί μας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Στο διάστημα αυτό ταξίδεψαν σε όλο το νησί, φιλοξενούμενοι από επαγγελματίες του τουρισμού που προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Για 12 εβδομάδες οι φοιτητές γνώρισαν τη Λέσβο και αποτύπωσαν την καθημερινότητα του επισκέπτη, στις φωτογραφίες τους. Έγραψαν άρθρα για την ιστοσελίδα μας, δημιούργησαν υλικό για τα κοινωνικά δίκτυα και βίντεο μέσα από τα οποία μπορεί κανείς να δει τη Λέσβο από τη δική τους ματιά. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, πως αγάπησαν τη Λέσβο και έχουν ήδη γίνει πρεσβευτές μας σε όλο τον κόσμο. Τον συντονισμό όλης αυτής της δράσης επιμελήθηκε η Ομάδα Προβολής του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και υποστηρίχτηκε από Φορείς και Μέλη του δικτύου σε όλο το νησί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω: ΚΤΕΛ Λέσβου, Ξενοδοχείο Elysion, Mercury Boat Trips, Ippos Horse Riding & Excursions, Congas Εthnic Beach Bar, A-Luxury Villas, Seafari Adventures, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα Panatella Holidays, Lesvos Ride, Irini Hotel Βατερά,  ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα AVIS rent a car, Village Train, Eressian Hotel & Hammam Spa.

 

 

 

To top