Ένα βήμα πριν την νομιμοποίηση ο δρόμος Μυτιλήνης – Κρατήγου

Ένα βήμα πριν την νομιμοποίηση ο δρόμος Μυτιλήνης – Κρατήγου

Εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων για τη «νομιμοποίηση» της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Κρατήγου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα με ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού Παναγιώτης Χριστόφας.

Όπως αναφέρει, «για τη συγκεκριμένη μελέτη είχε το προηγούμενο διάστημα γνωμοδοτήσει θετικά, με ομόφωνη απόφαση, η αρμόδια Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της #Περιφέρειας_Βορείου_Αιγαίου.
Η επικείμενη «νομιμοποίηση» της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Κρατήγου (επόμενο βήμα η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου μετά από εισήγηση της Κτηματικής Υπηρεσίας) ανοίγει τον δρόμο για μια σειρά επεμβάσεων τόσο στην οδό, όσο και στη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου, που θα αποτελέσει δυνητικά, ένα από τα σημαντικά έργα που μπορούν να γίνουν στην πόλη της Μυτιλήνης.
Σημειώνουμε πως ο αρχικός σχεδιασμός ανάπλασης της παραλιακής ζώνης περιλαμβάνει έργα προστασίας ακτής, ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο στο τμήμα Σουράδα – Νεάπολη – Αεροδρόμιο.
Πρόκειται για μια περιοχή που είναι «η πρώτη εικόνα» της πόλης για τους επισκέπτες του νησιού από το αεροδρόμιο, όπως επίσης και μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια διαμένουν όλο και περισσότεροι κάτοικοι, ενώ είναι και σημείο ενδιαφέροντος για τη φοιτητική και γενικότερα ακαδημαϊκή κοινότητα της Μυτιλήνης, αφού εκεί στεγάζεται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Επιπλέον όμως, ήταν και η περίοδος της “καραντίνας” του προηγούμενου διαστήματος, που ανέδειξε πως οι κάτοικοι της πόλης «διψάμε» για χώρους, που όχι απλά είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι, αλλά και κατάλληλα διαμορφωμένοι και ασφαλείς για τη χρήση τους από ένα μεγάλο εύρος χρηστών: πεζούς, δρομείς, ποδηλάτες.
Από την πλευρά μας κινούμαστε ήδη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, ώστε το συντομότερο δυνατό να έχουμε θετικές εξελίξεις και φυσικά είναι αυτονόητο πως θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο» καταλήγει ο κ. Χριστόφας.

To top