Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε Άντισσα και Πολιχνίτο

Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε Άντισσα και Πολιχνίτο

Δωρεάν εξετάσεις μαστού σε Άντισσα και Πολιχνίτο από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου, από τον Όμιλο Ευρωκλινικής.

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, και με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις μαστού στο νησί της Λέσβου το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2022 στους οικισμούς της Άντισσας και του Πολιχνίτου.

Ομάδα εξειδικευμένων Ιατρών (Ακτινοδιαγνώστες & Χειρουργοί Μαστού), Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής θα επισκεφθεί τη Λέσβο, για την πραγματοποίηση δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών, υπερήχων μαστού και μαστολογικών εξετάσεων στους οικισμούς του Πολιχνίτου, της Άντισσας καθώς και των γύρω περιοχών.

Η δράση υπολογίζεται να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού γυναικών οι οποίες χρήζουν προληπτικού μαστολογικού ελέγχου αλλά για διάφορους λόγους (οικονομικοί, απόσταση, έλλειψη ενημέρωσης) δεν έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα, ενώ σε περίπτωση ευρημάτων ή ανάγκης χειρουργικών επεμβάσεων, αυτές θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από τον Όμιλο Ευρωκλινικής και τους ιατρούς του.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες το χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού με τη μέση ηλικία διάγνωσης να σημειώνει μείωση, πλήττοντας και νεότερες ηλικίες. Στην Ελλάδα ο καρκίνος του μαστού παραμένει μείζον θέμα με ένα μεγάλο ακόμα αριθμό γυναικών να μην γνωρίζουν τη σημασία της πρόληψης, του τακτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού. Κάθε γυναίκα άνω των 40 πρέπει να πραγματοποιεί ετησίως τον προληπτικό έλεγχο μαστού της ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο και κλινική εξέταση ενώ για τις γυναίκες κάτω των 40 συστήνεται υπέρηχος μαστών και μαστογραφία αναφοράς.

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Ευρωκλινικής και το Κέντρο Μαστού:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.
Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στην Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Το υπερσύγχρονο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών αποτελεί κέντρο αναφοράς παρέχοντας ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σχετικά με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού. Αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες, όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, και είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα διαγνωστικά και απεικονιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών αποτελεί μέλος του “Breast Centres Network”, ενός διεθνούς δικτύου, τα μέλη του οποίου είναι άρτια και εξειδικευμένα κέντρα ανά τον κόσμο τόσο για τη διάγνωση όσο και για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Στόχος του Κέντρου Mαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών είναι να συμβάλλει στην ποιοτική και ασφαλή φροντίδα των γυναικών με καρκίνο μαστού παρέχοντας υψηλού επιπέδου, ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας που καλύπτουν όλα τα στάδια από τη διάγνωση μέχρι και τη θεραπεία.

 

To top