Γέμισε ποδήλατα το άλσος στα Τσαμάκια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Γέμισε ποδήλατα το άλσος στα Τσαμάκια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Στο άλσος στα Τσαμάκια δίπλα στον ποδηλατόδρομο, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου το “My 1st Ride 2022” και το “2nd Lady’s Ride” που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το “My 1st Ride 2022” ήταν μια γιορτή για παιδιά με πολύ ποδήλατο, παιχνίδι, μάθημα, συμβουλές ασφαλείας, τεχνικές οδήγησης, διασκέδαση, βόλτες, πίστα, μονοπάτια, ποδηλατόδρομο. 2 ώρες γεμάτες, με παιδιά όλων των ηλικιών να μαθαίνουν τα σήματα οδικής κυκλοφορίας σε ειδική διαδρομή που σχεδίασε ο Πο. Συ. Λέσβου, είτε σε ειδικής χάραξης χωμάτινη πίστα για τα πιο μεγάλα παιδιά, είτε μονοπάτια μέσα στο άλσος. Όλα τα παιδιά έκαναν πολλές βόλτες όλα μαζί στον ποδηλατόδρομο και με το χαμόγελο χαραγμένο στα πρόσωπα έληξε η εκδήλωση μόλις άρχισε να φεύγει το φως.
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος «Ελπίδα μας, κάποτε αυτά τα μαθήματα ασφαλούς κυκλοφορίας στην αφιλόξενη πόλη μας να πιάσουν τόπο, όταν φυσικά η Μυτιλήνη γίνει πιο φιλική στο ποδήλατο, όταν γίνουν ποδηλατόδρομοι σε κάθε γειτονιά κι όταν περισσότεροι από μας χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως κύριο μέσο μετακίνησης εντός του αστικού κλοιού».

Στις 19:00 τα κορίτσια με τα ποδήλατα τους συγκεντρώθηκαν για το “2nd Lady’s Ride” και ξεκίνησαν τη βόλτα τους στον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης. Αφού απόλαυσαν μια όμορφη, ασφαλή και αμιγώς θηλυκή βόλτα, επέστρεψαν πάλι στα Τσαμάκια όπου και έκλεισε η αυλαία της διπλής εκδήλωσης, που έγινε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Επόμενο και τελευταίο ραντεβού εορτασμού της European Mobility Week είναι το “Summer Night Ride 2022” την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 πάλι στο ίδιο σημείο για την νυχτερινή μας ποδηλατοβόλτα στα σοκάκια της πόλης.

To top