Υποβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής καταγγέλλει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αμπαζής

Υποβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής καταγγέλλει ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Αμπαζής

Την υποβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας καταγγέλλει ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αμπαζής.  Όπως τονίζει το τελευταίο διάστημα έχει στηθεί μια “βιομηχανία” έκτακτων δια περιφοράς συνεδριάσεων όπου καλούνται τα μέλη της Επιτροπής να τοποθετηθούν πάνω σε εισηγήσεις τις οποίες λαμβάνουν την τελευταία στιγμή. «Αρνούμαι να συμμετέχω σε αυτή την απαράδεκτη διαδικασία υποβάθμισης της Οικονομικής Επιτροπής καθιστώντας την ουσιαστικά νομιμοποιητή των αυθαιρεσιών και των ρουσφετιών της Περιφερειακής Αρχής» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

«Η Περιφερειακή Αρχή -το τελευταίο διάστημα- έχει στήσει «βιομηχανία» έκτακτων δια περιφοράς συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Β.Α. με πλήθος εισηγήσεων υποχρεώνοντας μας να τοποθετηθούμε εντός λίγων λεπτών της ώρας από τη στιγμή της αποστολής τους. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μέσα σε 5 μέρες (8,9 και 14/9) μας στάλθηκαν αδικαιολόγητα τρεις προσκλήσεις για έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση, με 10 εισηγήσεις, ενώ κάθε βδομάδα έχουμε τακτική συνεδρίαση της Οικ. Επιτροπής.

Η μεθόδευση αυτή από την πλευρά της Περιφερειακής Αρχής, αποβλέπει:
• Στην υποβαθμιση της Οικονομικής Επιτροπής.
• Στην υφαρπαγή της ψήφου μας, στερώντας μας την δυνατότητα να μελετήσουμε τα θέματα, να ενημερωθούμε και να τοποθετηθούμε υπεύθυνα.
• Στο να «περάσει» σημαντικά θέματα, χωρίς συζήτηση, ώστε να μην αναδεικνύονται οι οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις τους.
• Στο να ικανοποιήσει τις ψηφοθηρικές επιδιώξεις της.,

Μια τέτοια εισήγηση και μάλιστα χαρακτηρισμένη ως “κατεπείγουσα”, μας στάλθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11.22΄και ζητήθηκε η ψήφος για τις 12.00 (!!!) για έργο με προϋπολογισμό 5.000.000 (!!!!) Δεδομένου ότι εκ των υστέρων μπόρεσα να ενημερωθώ για το αβάσιμο της εισήγησης, ζητώ να ξαναέλθει το θέμα για συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή διαφορετικά τροποποιώ την ψήφο μου από θετική σε αρνητική .

Καταγγέλλω αυτή την μεθόδευση.
Δηλώνω ότι αρνούμαι να συμμετέχω σ΄ αυτή την απαράδεκτη διαδικασία της υποβάθμισης της συλλογικής λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Β,Α,καθιστώντας την ουσιαστικά νομιμοποίητή των αυθαιρεσιών και των ρουσφετιών της Περιφερειακής Αρχής».

 

 

To top