Έρχεται το Istorima σε Λέσβο και Λήμνο

Έρχεται το Istorima σε Λέσβο και Λήμνο

Το Istorima.org είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με ιδρυτικό χορηγό το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που στόχο έχει να καταγράψει, να διασώσει και να διαφυλάξει την ιστορία του κάθε τόπου μέσα από τις προφορικές ιστορίες των ντόπιων. Για αυτό το σκοπό, αναζητά “ντόπιους ερευνητές”, από 18-35 ετών, που θα συλλέξουν και θα ηχογραφήσουν τις ιστορίες της Λέσβου και της Λήμνου.

Το Istorima εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΙΣΝ για Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Ιδρύτριες του έργου είναι η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός και Πρόεδρος του Getty Foundation Katherine Fleming.

Το Istorima προσφέρει 6μηνη αμειβόμενη απασχόληση κι εκπαίδευση σε εκατοντάδες νέους όλης της χώρας. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει εκπαιδεύσει κι απασχολήσει πάνω από 400 νέους Ερευνητές από διαφορετικούς νομούς κι έχουν συγκεντρωθεί 10000 ιστορίες. Οι ερευνητές του Istorima αναζητούν όλους εκείνους που έχουν μία ιστορία να πουν από τον τόπο τους. Συλλέγουν παλιές και σύγχρονες ιστορίες, από διάφορες ιστορικές περιόδους καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος κοινωνικών θεμάτων. Οι ιστορίες διαφυλάσσονται στο Αρχείο archive.istorima.org και στην ιστοσελίδα www.istorima.org σε podcast, video και γραπτή μορφή.

Όλες οι πληροφορίες, τα απαιτούμενα κριτήρια, καθώς και η δήλωση συμμετοχής βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.istorima.org 

To top