Σύσκεψη για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στη Λήμνο

Σύσκεψη για τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου στη Λήμνο

Ενόψει της διεξαγωγής των 33ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου στο νησί της Λήμνου, ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης συγκάλεσε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου, ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο. Οι αγώνες, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο της Μύρινας, διοργανώνονται από τον ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο Λήμνου και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ταξίαρχος – Διοικητής της 88 ΣΔΙ, κ. Κωνσταντίνος Τακόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Ποντίκας και κ. Νίκος Μοσχάκης, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου κ. Στυλιανός Κουμαράς, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας κ. Παρασκευή Μοσχάκη, η Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λήμνου κ. Αθηνά Τζαννέτου Γιαρμαδούρου, οι εκπρόσωποι των τοπικών σωματείων στίβου Α.Ο. «Ηφαιστία» και «Α.Ε.Λ», κ. Κώστας Μανωλακούδης και κ. Νίκος Καρύδης αντίστοιχα, ο Διευθυντής Διοικητικής & Οικονομικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λήμνου κ. Αθανάσιος Σουσαλής και ο εκπρόσωπος του τοπικού Ε.Κ.Α.Β κ. Γιάννης Αποστόλου, η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Λήμνου κ. Μαρία Τριφωνίδου και κ. Πολυξένη Σαρρή αντίστοιχα.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία της διοργάνωσης σε όλους τους τομείς, τόσο σε επίπεδο αθλητικό όσο και για την κάλυψη άλλων αναγκών (φιλοξενία, διατροφή κλπ), αλλά και σε επίπεδο πλαισίωσης από άλλες παράλληλες εκδηλώσεις. Δεδομένου ότι φέτος η διοργάνωση συμπίπτει με τους εορτασμούς της επετείου απελευθέρωσης της Λήμνου, οι αθλητές σχεδιάζεται να συμμετάσχουν στην καθιερωμένη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση που θα διοργανωθεί την ημέρα της επετείου, στις 8 Οκτωβρίου, στον Ρωμέικο Γιαλό.
Όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων για το νησί της Λήμνου και τοποθετήθηκαν στα διάφορα επιμέρους θέματα αρμοδιότητάς τους, ενώ ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι αγώνες να διεξαχθούν με απόλυτη επιτυχία, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, φοιτητών, εθελοντών και λοιπών συμμετεχόντων στο οργανωτικό σκέλος των αγώνων, ώστε να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα.

Σε ό,τι αφορά στο Δημοτικό Στάδιο Μύρινας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα είναι καθ’ όλα έτοιμο για να υποδεχθεί τη διοργάνωση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, “αλλάζει καθημερινά όψη” και τόνισε επίσης τη σημασία της καλής φιλοξενίας των ομάδων και των συνοδών τους. Ήδη υπάρχει μέριμνα για τη φιλοξενία των αποστολών, ενώ θα γίνουν ενέργειες για τη διευκόλυνση των επισκεπτών στην εύρεση καταλυμάτων, δεδομένου ότι αναμένεται σημαντικός αριθμός αφίξεων ενόψει της διοργάνωσης.

To top