Παίζοντας και μαζεύοντας μικροπλαστικά με την Οικογιορτή στη Χαραμίδα

Παίζοντας και μαζεύοντας μικροπλαστικά με την Οικογιορτή στη Χαραμίδα

Η τελευταία στάση  για την  Οικογιορτή  Λέσβου στο πλαίσιο της εκδήλωσης  της δράσης της «Επιστήμης των πολιτών – Citizens Science» για την παρακολούθηση των θαλάσσιων απορριμμάτων  πραγαματοποιήθηκε στην παραλία της Χαραμίδας, στην καντίνα Καρπούζι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, όπου με τον περιβαλλοντικό σύλλογο «Λέσβος Χωρίς Πλαστικά» γιορτάσαν τα 2α γενεθλια του.

 

Η δράση επικεντρώθηκε στη συλλογή μικροπλαστικών,που είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν από τις παραλίες ενώ τα υπόλοιπα σκουπίδια μαζεύτηκαν από τον περιβάλλοντα χώρο στάθμευσης. Μαζεύτηκαν 5 κιλά μικροπλαστικά και μια σακούλα σκουπιδιών 120 λίτρων.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού υπάρχουν σήμερα στους ωκεανούς μας. Τα πλαστικά πολύ συχνά τραυματίζουν τα ζώα της θάλασσας, τα οποία συχνά μπλέκονται στα μεγάλα πλαστικά κομμάτια ενώ περνούν τα μικρότερα για φαγητό. Αυτό έχει αποτέλεσμα να δυσκολεύει η πέψη του φαγητού τους, να εισάγονται τοξικές ουσίες στον οργανισμό τους και τελικά και οι άνθρωποι τρώνε πλαστικό μέσω της διατροφικής αλυσίδας.
Μετά τη δράση καθαρισμού, ακολούθησαν παιχνίδια και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για τους μικρούς μας φίλους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τα μικροπλαστικά και τη σωστή ανακύκλωση,

Με το κλείσιμο των εκδηλώσεων της Οικογιορτής Λέσβου για το 2022 θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους/ες όσους/ες βοήθησαν με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας και να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το μέλλον!
Την Οικογιορτή Λέσβου συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Λέσβος Χωρίς Πλαστικά και το Lesvos Solidarity.

To top