Καταδίωξη φορτηγού πλοίου και προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό Σώμα

Ένα πλοίο Ro-Ro με σημαία Κομόρες που κινούνταν ύποπτα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου καταδίωξε το μεσημέρι της Κυριακής το Λιμενικό Σώμα. Παρά το γεγονός ότι ο κυβερνήτης του πλοίου ενημερώθηκε από το Λιμενικό να σταματήσει για τον απαραίτητο έλεγχο, το πλοίο δεν σταμάτησε και ακολούθησε καταδίωξη και μάλιστα με προειδοποιητικά πυρά από το λιμενικό, μέχρι που το πλοίο εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα, οπότε ενημερώθηκε η τουρκική ακτοφυλακή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει τα εξής:
Μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντόπισε το Ro-Ro πλοίο “ANATOΛΙΑΝ” σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.
Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος   παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.
Ταυτόχρονα, για το περιστατικό με το ανωτέρω πλοίο ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι τουρκικές Αρχές, προκειμένου για τις δικές τους ενέργειες.
To top