Ευρωπαϊκή εβδομάδα Κινητικότητας από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας, η οποία ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ολοκληρώνεται με 3 εκδηλώσεις φέτος από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Πρώτη εκδήλωση θα είναι το “My 1st Ride” μια δράση για παιδιά 6-16 ετών που θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στο άλσος Τσαμάκια πάνω από τον ποδηλατόδρομο Μυτιλήνης στις 17:00. Η εκδήλωση αυτή περιλαμβάνει μαθήματα ασφάλειας από τους ειδικούς του χώρου, παιχνίδια και μικρή βόλτα στο άλσος σε ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.
Την ίδια μέρα με εκκίνηση στον ίδιο χώρο, μετά τη λήξη του “My 1st Ride” στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί η 2η βόλτα στη Μυτιλήνη, μόνο για κορίτσια. Το πολύ πετυχημένο “Lady’s Ride” του 2021 πρόκειται να επαναληφθεί και φέτος και είναι μια αποκλειστικά γυναικεία βόλτα.
Κατά τη διάρκεια των δυο εκδηλώσεων του Σαββάτου 17/9/22 θα μοιράζονται δωρεάν στους μικρούς μας φίλους αλλά και στους εκπροσώπους του γυναικείου φύλου, επώνυμα αθλητικά ποδηλατικά παπούτσια σε μικρά νούμερα.
Τέλος στις 21 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα κινητικότητας στη Λέσβο ολοκληρώνονται από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου με την μεγάλη νυχτερινή βόλτα του καλοκαιριού.
Το “Summer Night Ride” είναι εδώ για ακόμα μια χρονιά για μια νυχτερινή βόλτα στα στενά σοκάκια της Μυτιλήνης. Θα είναι η πρώτη ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί με ολοκληρωμένα τα έργα σε όλο το μήκος του ποδηλατόδρομου. Μετά το τέλος της βόλτας θα γίνει συνάντηση στο καφέ/μπαρ της πλαζ Τσαμάκια για μπύρα, σουβλάκια και συζήτηση.
Όλες οι δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου έχουν ως στόχο να συστήσουν στον κόσμο ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής προωθώντας το ποδήλατο για τις αστικές τους μετακινήσεις, αλλά και σαν ένα πολύ καλό μέσο άθλησης.

To top