Σκυταλοδρομία περιμετρικά της Λέσβου το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου

Σκυταλοδρομία περιμετρικά της Λέσβου το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου

Το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022, ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Επιμελητήριο Λέσβου συνδιοργανώνουν την Σκυταλοδρομία Λέσβου 2022.

Η Σκυταλοδρομία Λέσβου 2022–Lesvos Relay 2022, που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, διεξάγεται για τέταρτη φορά από το 2018 (δεν έγινε το 2020 λόγω της πανδημίας) και εκτός από αθλητικό γεγονός με μαζική συμμετοχή όλων των ηλικιών, προβάλει τον πολιτισμό, την ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της Λέσβου. Η εκδήλωση αποτελεί το κορυφαίο δρομικό γεγονός που διεξάγεται στο νησί, με τη σκυτάλη να μεταφέρεται σε συνολική απόσταση 320 χιλιομέτρων περιμετρικά του νησιού, σε 36 περίπου διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων.

Η έναρξη θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου στις 9.00 στην πλατεία Σαπφούς, στη συνέχεια η σκυτάλη θα κινηθεί βόρεια προς Μανταμάδο και διασχίζοντας το νησί περιμετρικά και αριστερόστροφα θα επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης το απόγευμα της Κυριακής περί τις 17.00 (επισυνάπτονται η αφίσα της εκδήλωσης και το αναλυτικό σχέδιο των διαδρομών της σκυταλοδρομίας με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα).

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου στις 8.00 θα γίνει στη Μαρίνα Μυτιλήνης η τελετή έναρξης της Σκυταλοδρομίας και ταυτόχρονα θα γιορταστούν τα γενέθλια του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου, που συμπληρώνει πέντε έτη λειτουργίας. Θα παρουσιαστεί η έως σήμερα πορεία του Συλλόγου και ειδικά η Σκυταλοδρομία 2022, θα τιμηθούν πρόσωπα και φορείς που συνέβαλαν σημαντικά στην εξέλιξη του Συλλόγου και θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι αδελφών Συλλόγων ανά την Ελλάδα, καθώς και διακεκριμένοι δρομείς που σχετίζονται με το νησί της Λέσβου.

To top