Γ. Μπουρνούς: «Να οριστεί πλαφόν στα ενοίκια των φοιτητών»

Ερώτηση για το κόστος της φοιτητικής στέγης απευθύνουν προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -μεταξύ τους και ο Γιάννης Μπουρνούς-, μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Ν. Λάρισας, Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως αναλυτικά σημειώνουν: «Την τρέχουσα περίοδο η ανεύρεση φοιτητικής κατοικίας είναι ακόμα δυσκολότερη, εξαιτίας των πολύ αυξημένων μισθωμάτων που ζητούνται, ιδίως στις μεγάλες πόλεις της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας ή της Λάρισας, και των χωρίς προηγούμενο αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, θέρμανσης και καυσίμων που συμπαρασύρουν τις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών. Τη στιγμή που είναι δυσβάσταχτο το κόστος συντήρησης της οικογενειακής στέγης και η διαθεσιμότητα φοιτητικών εστιών περιορισμένη, η στήριξη μιας δεύτερης, φοιτητικής στέγης γίνεται ακατόρθωτη. Σε αρκετές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε μετάθεση, αναστολή ή εγκατάλειψη της φοίτησης, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Ζητείται συνεπώς από τους αρμόδιους υπουργούς η παρέμβασή τους για την επιβολή πλαφόν-ορίου ως προς το ποσοστό αυξήσεως στις οικιστικές μισθώσεις για φοιτητές, ώστε αυτές να διατηρηθούν σε ανεκτά επίπεδα. Ζητείται επίσης η λήψη άλλων πρόσθετων μέτρων στήριξης, για την ειδική κοινωνική προστασία των φοιτητών που σπουδάζουν σε άλλο τόπο από τον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους».

To top