ΣΕΓΑΣ : Ματαιώθηκε η Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου

ΣΕΓΑΣ : Ματαιώθηκε η Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου
Από προηγούμενη διοργάνωση

Ελλείψει της απαιτούμενης  χρηματοδότησης όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ Λέσβου δεν θα πραγματοποιηθεί η Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου για αναπτυξιακές ηλικίες κλασικού αθλητισμού Κ18 ετών. Η διοργάνωση  ξεκίνησε από το 2017 έπειτα από πρόταση της ΕΑΣ Λέσβου και  συνεχίστηκε αντίστοιχα από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ,  και αγκαλιάστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , αναλαμβάνοντας την εξ ολοκλήρου οικονομική κάλυψη των οργανωτικών εξόδων. Φέτος όταν αναφέρει σχετική ανακοίνωση το εγκεκριμένο από την Περιφέρεια ποσό των 27.000 ευρώ δεν αρκεί για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης γι’ αυτό και αποφασίσθηκε η ματαίωσή της.

Ειδικότερα όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση :
«Επειδή τα χρονικά όρια που υπάρχουν & πάντα θα υπάρχουν σ΄ όλα, πόσο μάλλον σ΄ αυτή τη σπουδαία διοργάνωση, το εγκεκριμένο ποσό που απαιτείται από την Περ. Β. Αιγαίου για να μετακινηθούν-φιλοξενηθούν οι αθλητικές αποστολές με τα φετινά δεδομένα , ανθρώπινα δεν επαρκεί , ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, μη θέλοντας να γίνει κάτι πρόχειρο που δεν αρμόζει , σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη με την επωνυμία «5 η Αθλητική & Πολιτιστική Συνάντηση Νέων Βορείου Αιγαίου» , που θα πραγματοποιούνταν την 10 Σεπτεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ για το 2022.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το 2023 , έγκαιρα & έγκυρα, ξεκινώντας με τον ορισμό οργανωτικής επιτροπής που θα διαχειρίζεται και θα αποφασίζει για το σύνολο των θεμάτων της διοργάνωσης , στο νησί της Λέσβου & στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με διοργανωτές την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, τον ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, με την οργανωτική – αγωνιστική επιτυχία& αίγλη που της αρμόζει.

Πρότασή μας προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που είναι ο βασικός οικονομικός υποστηρικτής αυτής της σπουδαίας διοργάνωσης, αφού χωρίς την δική της οικονομική βοήθεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, είναι το εγκεκριμένο ποσό των 27.000€ που αφορούσε την κάλυψη εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας αθλητικών αποστολών & οργανωτικών εξόδων, να εγκριθεί –
δοθεί αναλόγως με απόφασή της, στα συμμετέχοντα σωματεία κλασικού αθλητισμού – Α με Α , καθώς και στις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου-Σάμου & Λέσβου, ως μια μεγάλη ανάσα ανακούφισης στα
μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν (αθλητικό υλικό – όργανα, έξοδα προετοιμασίας αθλητών-τριών, λειτουργικές ανάγκες, κ.α).
Με την ευχή ότι η παραπάνω πρότασή μας, θα τύχει της ανάλογης θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Περιφερειάρχη και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ευχαριστούμε εκ των προτέρων,
όπως ευχαριστούμε και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης & τον Πρόεδρο του ΝΠ Αθλητισμού που θέλησαν να αναλάβουν το κομμάτι των επάθλων, μεταλλίων & διπλωμάτων, ανανεώνοντας το ραντεβού μας γιατο 2 0 2 3.

To top