Σε Άγρα και Μεσότοπο ο Χ. Αθανασίου

Σε Άγρα και Μεσότοπο ο Χ. Αθανασίου

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου στις Κοινότητες του νησιού μας, αυτή τη φορά βρέθηκε κοντά στους φιλόξενους κατοίκους της Άγρας και του Μεσοτόπου. Τον κ. Αθανασίου συνόδευε ο Πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του Παραρτήματος Αιγαίου κ. Παναγιώτης Κατσαβέλλης.

Αρχικά στην Άγρα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Ανδρέα Ουζουνέλλη, με τον οποίο επισκέφτηκαν τα γραφεία του αγροτικού και κτηνοτροφικού συνεταιρισμού, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική σύσκεψη για τα τρέχοντα ζητήματα του αγροτοκτηνοτροφικού χώρου με τον Πρόεδρο του συνεταιρισμού κ. Βαγγέλη Ιντζιρτζή, τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και τους εργαζομένους του. Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άγρας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Αθανασίου τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός επισκέπτεται τόσο συχνά το χωριό μας ανταποκρινόμενος στις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων του».

Στην συνέχεια ο κ. Αθανασίου είχε τη χαρά να επισκεφθεί το εργαστήριο του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Άγρας «τα Λεύκα», όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο κ. Χρύσα Γεωργέλλη και τα μέλη του Δ.Σ. του συνεταιρισμού θαυμάζοντας τη δημιουργικότητα και το ζήλο τους γι’ αυτό που κάνουν. Έπειτα βρέθηκε στην πλατεία της Άγρας, όπου συναντήθηκε και συζήτησε σε πολύ φιλικό κλίμα με τους κατοίκους του όμορφου χωριού.

Επόμενη στάση ήταν οι εγκαταστάσεις του αγροτικού και κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Μεσοτόπου. Τον κ. Αθανασίου υποδέχθηκαν θερμά ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Ζαγκούλης, τα μέλη του Δ.Σ., ο διευθυντής και διαχειριστής κ. Μανώλης Κωνσταντιδέλλης, καθώς και οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού, όπου μέσα στο νεοανεγειρόμενο κτίριο στη θέση αυτού που καταστράφηκε από πυρκαγιά πέρυσι, έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο και τον κ. Κωνσταντιδέλλη για τις εργασίες ανέγερσης του νέου κτιρίου καθώς και του νέου τυροκομείου του συνεταιρισμού. Με πολύ θερμά λόγια ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των μελών του συνεταιρισμού τον κ. Αθανασίου για την καθοριστική συμβολή του στην χρηματοδότηση των εργασιών ανέγερσης του νέου κτιρίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και για το γενικότερό του ενδιαφέρον για την πρόοδο των έργων και τις πολλές παρεμβάσεις του για την επίσπευση των διαδικασιών χρηματοδότησης.
Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντιδέλλης αναφέρθηκε αναλυτικά στα χρηματοδοτικά προγράμματα που συμμετέχει ο συνεταιρισμός Μεσοτόπου, τη δυναμική των προϊόντων που παράγει και εμπορεύεται και στα περαιτέρω σχέδια για το μέλλον.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε με θαυμασμό για την αγάπη των Μεσοτοπιτών για τον τόπο τους και ιδιαίτερα για το συνεταιρισμό τους, που όχι μόνο αποκαθίστανται οι ζημιές που υπέστη πολύ γρήγορα, αλλά παράλληλα ανοίγονται και νέοι δρόμοι όσον αφορά την παραγωγή και διάθεση νέων και καινοτόμων προϊόντων από το συνεταιρισμό.
Τέλος δήλωσε τη στήριξή του στο σύνολο των προσπαθειών τους και φυσικά σε όλους τους συνεταιρισμούς, ενώ μετά είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει και μερικά από αυτά τα προϊόντα.

To top