Ήπειρος: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας που έσερνε γαϊδουράκι με το αυτοκίνητο

Ήπειρος: Συνελήφθη ο αντιδήμαρχος του δήμου Ζίτσας που έσερνε γαϊδουράκι με το αυτοκίνητο

Σάλος έχει ξεσπάσει για το περιστατικό που σημειώθηκε στη Ζίτσα Ιωαννίνων όπου αντιδήμαρχος φέρεται να κακοποίησε γάιδαρο στο χωριό Γραμμένο. Συγκεκριμένα όπως φαίνεται από εικόνες και βίντεο που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, ο αντιδήμαρχος έσερνε για ένα ολόκληρο χιλιόμετρο το ζώο με το αμάξι του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά.

Οι κάτοικοι της περιοχής σημείωσαν ότι όταν έσπευσαν να τον σταματήσουν και να τον επιπλήξουν ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε τι είχε συμβεί, σήκωσε το τραυματισμένο ζώο, το έβαλε στην καρότσα και εξαφανίστηκε.Ο αντιδήμαρχος συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Η εκδοχή του αντιδημάρχου

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ώρα Ελλάδος, ο συνήγορος του αντιδημάρχου παρουσίασε μία διαφορετική εκδοχή για το σοκαριστικό περιστατικό.

«Ο 63χρονος αντιδήμαρχος δεν είχε σκοπό να τραυματίσει ένα ζώο και να το περιφέρει στο χωριό για να το δουν όλοι. Σημειώθηκε ένα ατύχημα. Είχε δεχθεί επίθεση από άγριο ζώο -πιθανότατα λύκο- και ο κατηγορούμενος ως δράστης το έβαλε στην καρότσα του αυτοκινήτου του για να του παρέχει τις πρώτες βοήθειες. Ξαφνικά το ζώο έπεσε από την καρότσα και ο αντιδήμαρχος δεν το αντιλήφθηκε αμέσως αλλά μετά από πέντε μέτρα όταν και σταμάτησε», υποστήριξε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο το ζώο τραυματίστηκε με γδάρσιμο στο πόδι από την πτώση του. Ο δικηγόρος είπε ότι το ζώο είναι καλά στην υγεία του. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ και οι κτηνιατρική υπηρεσία που ορίστηκε από τον Εισαγγελέα το εξέτασε και είναι μία χαρά, ανέφερε ο κ Δημήρης Ζήκος.

Σύμφωνα με το epiruspost, η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» η αντιπολίτευση στο Δήμο Ζίτσας εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το γεγονός αυτό και ζητά από την Δημοτική Αρχή την άμεση αποπομπή του αντιδημάρχου και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την παρέμβασή της ώστε να αποπεμφθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανακοίνωση της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας»
«Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων.

Δεν μπορούμε ούτε καν να διανοηθούμε ότι έσερνε το ζωντανό (γάιδαρο) με το αγροτικό του αυτοκίνητο βασανίζοντας το απίστευτα γεμίζοντας τον δρόμο με αίματα από το βασανισμένο ζώο.

Εκφράζουμε την οργή μας και την αγανάκτηση γι αυτή την θηριωδία.

To top