Στο λιμάνι της Σάμου προσέκρουσε το “Διαγόρας” – Αναχώρησε με τρεις ώρες καθυστέρηση

Στο λιμάνι της Σάμου προσέκρουσε το “Διαγόρας” – Αναχώρησε με τρεις ώρες καθυστέρηση
πηγή: samos24.gr

Στις 9 το βράδυ  της Τετάρτης έφθασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης – μετά από καθυστέρηση τριών ωρών- το πλοίο “Διαγόρας” το οποίο προσέκρουσε το πρωί της Τετάρτης σε προβλήτα του λιμανιού της Σάμου  κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης.

Το πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Πειραιά προς τους λιμένες Λέρου – Πάτμου – Αγ. Κηρύκου – Φούρνων – Βαθέος Σάμου – Χίου – Μυτιλήνης – Λήμνου και Καβάλας, προσέκρουσε με την αριστερή πρυμναία γωνία στον προβλήτα του λιμένα. Από την πρόσκρουση προκλήθηκε στρέβλωση ελασμάτων και μικρής έκτασης ρήγμα σε απόσταση ενός (01) μέτρου από τη θάλασσα, κατά δήλωση του πλοιάρχου, καθώς και φθορά στη ράμπα πρόσδεσης του λιμένα Μαλαγαρίου.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” απέπλευσε προς εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου, με 356 επιβάτες, 81 Ι.Χ.Ε., 2 Φ/Γ και 19 Δ/Κ.

To top