Αιχμηρό σχόλιο της Μαρίας Κομνηνάκα κατά Πιπίνη: «Το ΕΚΑΒ μέσο προβολής επίδοξων Βουλευτών;»

Αιχμηρό σχόλιο της Μαρίας Κομνηνάκα κατά Πιπίνη: «Το ΕΚΑΒ μέσο προβολής επίδοξων Βουλευτών;»

Βολές  κατά του Ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Ιάσων Πιπίνη εξαπέλυσε η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα με αφορμή την παρουσία επανδρωμένου ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ στο Μόλυβο για τους θερινούς μήνες. Είχε προηγηθεί νέα δήλωση του κ. Πιπίνη όπου αναφέρθηκε στις ενέργειες που ο ίδιος έκανε για την αποστολή του ασθενοφόρου στο Μόλυβο. «…Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση αν δεν αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας η προσπάθεια να εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού ότι η ικανοποίηση των δικαιώματων του  δεν είναι υποχρέωση του κράτους αλλά αποτελεί κάποιου είδους προνομιακή μεταχείριση» αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η τελευταία δήλωση του ειδικού συμβούλου του Πρωθυπουργού κυρίου Ιάσωνα Πιπίνη, για την «κατόπιν ενεργειών» του παρουσία του πληρώματος του ΕΚΑΒ στο Μόλυβο κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση. Αν δεν αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας ή προσπάθεια να εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού, ότι η ικανοποίηση των δικαιωμάτων του δεν είναι υποχρέωση του κράτους αλλά αποτελεί κάποιου είδους προνομιακή μεταχείριση, εν είδει πολιτικού ανταλλάγματος.
Αλήθεια ποιανού υποχρέωση είναι, αν όχι της κυβέρνησης, να στελεχώσει επαρκώς τόσο το ΕΚΑΒ όσο και όλες τις δομές υγείας του νησιού, ως υποχρέωση τους να παρέχουν το κοινωνικό αγαθό της προστασίας της δημόσιας υγείας, ιδίως στις απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές της χώρας και όχι ως μέσο προβολής νυν ή επίδοξων διεκδικητών βουλευτικών ή άλλων εδρών;
Ας πάψει η κυβέρνηση και οι διάφοροι επίδοξοι Μαυρογιαλούροι να εμπαίζουν το λαό της Λέσβου, με τέτοιου είδους κακόγουστες φιέστες και τυμπανοκρουσίες και να φροντίσει για την πλήρη και επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ, που λείπει όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά όλο το χρόνο, όπως και άλλο απαραίτητο προσωπικό και μέσα στις πολύπαθες δομές δημόσιας υγείας του νησιού.

To top