Γιώργος Δερβίσης: Ο Λέσβιος Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης

Γιώργος Δερβίσης: Ο Λέσβιος Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης
Με καταγωγή από τα Τσόνια Κλειούς ο Γιώργος Δερβίσης είναι ο Λέσβιος Ολυμπιονίκης  που χάρισε χαμόγελα- αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλη τη χώρα- μετά την τεράστια επιτυχία της εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης.
Η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας  κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο  και επέστρεψε την Τετάρτη στην Ελλάδα.
Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)  -όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της – επικοινώνησε με τον Γιώργο Δερβίση όταν ήταν στο Τόκιο και ετοιμάζει ένα αφιέρωμα για την “άγνωστη” έως τώρα στους πολλούς συντοπίτες μας, πορεία του Ολυμπιονίκη μας από την έναρξη της ενασχόλησης του με την υδατοσφαίριση έως και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες…όπως φυσικά και τις αναμνήσεις του και τη σχέση του με το νησί που τον πήγαινε ο παππούς του (παλαιός προπονητής της Εθνικής Πόλο).
Ο παππούς του υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Κλειωτών Αθήνας-Πειραιά, όπως μας είπε ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Τάσος Σαράντου. Είναι περήφανος για όλα του τα εγγόνια που ανάμεσά τους είναι και η Μαρία και η Κατερίνα Δερβίση πρωταθλήτριες στη ρυθμική. Υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στο Λεσβιακό τύπο του 2018, όπου έγραφε και για την καταγωγή τους.
Συγχαρητήρια στον συντοπίτη μας και στα παιδιά της Εθνικής ομάδας που προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Συγχαρητήρια και για τη συλλογική τους απόφαση να δοθεί στους πυρόπληκτους το μισό ποσό (δηλαδή 100.000 ευρώ!) από το πριμ που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης (ο Γιώργος Δερβίσης είναι παίκτης της ομάδας, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιο του τον περασμένο Ιούνιο και συμμετείχε στην εθνική ομάδα στο Τόκιο μαζί με άλλους 6 πολίστες του Ολυμπιακού).
Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής καλεί όλους τους αρμόδιους (Περιφέρεια, δήμους, κ.α.) να τιμήσουν καταλλήλως τους τρεις Ολυμπιονίκες αθλητές μας (από Λέσβο και Χίο) και να στηρίξουν περισσότερο τα ναυταθλητικά σωματεία των νησιών μας.
Την παραπάνω θέση είχε εκφράσει η ΟΛΣΑ και μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο, επισημαίνοντας τις μεγάλες ελπίδες και για τους αθλητές της κωπηλασίας του Ν.Ο. Μυτιλήνης και του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου «Αίολος», οι οποίοι είχαν κατακτήσει πολλά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σχολιάζοντας ότι υπάρχει μέλλον για όλα τα παιδιά της κωπηλασίας και πολλών άλλων αθλημάτων, επισημαίνοντας πως οι “θυσίες” τους και τα ξενύχτια τους, πρέπει να βρουν τη μέγιστη αρωγή από την Πολιτεία κάτι που δυστυχώς δε συμβαίνει συχνά…
Λίγες πληροφορίες για τον Γιώργο Δερβίση
Ημερομηνία γέννησης 30 Οκτωβρίου 1994
Θέση: Αμυντικός
Αγώνες με εθνική: 154
Γκολ με εθνική: 88
Συμμετοχές σε Ο.Α.: 2016, 2021
Συμμετοχές σε Παγκόσμια: 2015, 2017, 2019
Συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά: 2014, 2016, 2018, 2020
Διακρίσεις με εθνική: 2ος Ολυμπιακοί 2021
6ος Ολυμπιακοί 2016
3ος Παγκόσμιο 2015
4ος Παγκόσμιο 2017
4ος Ευρωπαϊκό 2016
5ος Ευρωπαϊκό 2018
6ος Ευρωπαϊκό 2014
3ος World League 2016
3ος World League 2021
3ος Παγκόσμιο Νέων 2011
2ος Ευρωπαϊκό Εφήβων 2010
Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ)
To top