Κυνήγι θησαυρού & εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Κυνήγι θησαυρού & εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε νέες δραστηριότητες στο Απολιθωμένο Δάσος, να γνωρίσετε τα μυστικά του και να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες!

Οι δραστηριότητες του Μουσείου απευθύνονται σε παιδιά, οικογένειες και ενήλικες όλων των ηλικιών και υλοποιούνται καθημερινά και ώρα 10 π.μ. στις εγκαταστάσεις του Μουσείου στο Σίγρι και το υπαίθριο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας.

Εκπαιδευτική δράση «Μικροί Παλαιοντολόγοι»
Καθημερινά και ώρα 10 π.μ. το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου υλοποιεί για τους μικρούς του φίλους το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μικροί Παλαιοντολόγοι». Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να συμμετάσχουν σε μια παλαιοντολογική ανασκαφή και να γνωρίσουν τα απολιθωμένα φυτά που έζησαν στο παρελθόν στο Απολιθωμένο Δάσος, να παρατηρήσουν τις ομοιότητες και διαφορές τους με τα σύγχρονα φυτά της Λέσβου και να γνωρίσουν της σημασία της προστασίας της βιοποικιλότητας. Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός εκπαιδευτικός χώρος ανακάλυψης, το ‘ΓΕΩΡΑΜΑ’, ένα πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα με κάναβο προσομοιώνοντας έτσι την εκπαιδευτική ανασκαφική δραστηριότητα με την επιστημονική παλαιοντολογική ανασκαφική έρευνα. Οι μικροί παλαιοντολόγοι χρησιμοποιώντας τα ειδικά εργαλεία ανασκαφής συμμετέχουν στην ανασκαφή απολιθωμάτων στο πρότυπο ανασκαφικό σκάμμα καθώς και στις εργασίες αναγνώρισης των απολιθωμάτων και σύγκρισής του με σύγχρονα φυτά της Λέσβου.

Κυνήγι Θησαυρού «Στα ίχνη του Απολιθωμένου Δάσους»
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου σας προσκαλεί καθημερινά και ώρα 10 π.μ. σε ένα κυνήγι θησαυρού για μικρούς και μεγάλους στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας. Πρόκειται για μία πρωτότυπη, βιωματική δράση εξερεύνησης του Απολιθωμένου Δάσους που απευθύνεται σε ενήλικες, εφήβους και οικογένειες. Μέσα από γρίφους, αινίγματα και κρυφούς κώδικες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά του Απολιθωμένου Δάσους ξεκινώντας από τους χώρους του Μουσείου και προχωρώντας στο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Πλάκας.
Αν σας αρέσει να λύνετε γρίφους, τότε ελάτε μαζί με τους φίλους σας ή την οικογένεια σας, εξερευνήστε με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το Απολιθωμένο Δάσους και προσπαθήστε να ξεδιπλώσετε όλα τα μυστικά του. Φτάστε ως το τέλος, όπου θα σας περιμένουν και κάποιες εκπλήξεις!

Εκπαιδευτική δράση
«Η ζωή του Δεινοθήριου στα υποτροπικά δάση της Λέσβου»
Οι μικροί φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου καθημερινά και ώρα 10 π.μ. καλούνται να συμμετάσχουν σε μοναδικές περιπέτειες και να ανακαλύψουν τα μυστικά του Δεινοθήριου συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η ζωή του Δεινοθήριου στα υποτροπικά δάση της Λέσβου».
Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα αναζητήσουν πληροφορίες για το πώς ήταν η Λέσβος πριν εκατομμύρια χρόνια, τα οικοσυστήματα που υπήρχαν με τα πυκνά δάση και την άγρια ζωή αλλά και τις ηφαιστειακές εκρήξεις που κατέστρεψαν και ταυτόχρονα απολίθωσαν τα οικοσυστήματα. Θα μάθουν τι είναι το Δεινοθήριο, πότε και που εμφανίστηκε, πως έφτασε μέχρι τη λίμνη του Γαβαθά, τι έτρωγε, πως κινούνταν και πως απολιθώθηκε αφήνοντας πίσω του ένα εύρημα μεγάλης επιστημονικής αξίας.
Μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τα παιδιά όταν θα συναντήσουν το μεγάλο ομοίωμα του Δεινοθήριου, σε πραγματικές διαστάσεις, με φυσικές κινήσεις και ηχητικά εφέ, θα το μελετήσουν και θα το ζωγραφίσουν. Θα ανακαλύψουν τους απογόνους του στην αίθουσα «Αιγαίου», ξετυλίγοντας έτσι ένα κομμάτι της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας που αφορά στα μεγάλα θηλαστικά του!

Οι εκπαιδευτικές δράσεις απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Το κόστος συμμετοχής είναι 5€/παιδί.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (τηλ. 2253054434).
Η έκδοση εισιτηρίου γίνεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.lesvosmuseum.gr ή στο Μουσείο πριν την έναρξη της δράσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο τηλέφωνο 22530-54434, e-mail: lesvospf@otenet.gr, www.lesvosmuseum.gr.

To top